Title of a News Article

Tüm Başkanlar Ankara'ya çağrıldı...

Tüm Başkanlar Ankara'ya çağrıldı...
banner206

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’ düzenlenecek. Toplantı için Şanlıurfa BŞB Zeynel Abidin Beyazgül, 13 ilçe belediye başkanı ve meclis üyeleri Ankara'ya davet edildiler. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı kongre 15 Ocak’ta ATO Congresium’da yapılacak. Kongrede, Erdoğan’ın imzasıyla aralık ayında genelgesi yayımlanan Türkiye’nin 2020-2023 yıllarını kapsayacak ‘Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’ da tanıtılacak. Türkiye’de ilk kez yapılacak kongre ile ilgili TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hürriyet’e şu bilgileri verdi: “Kalkınma yerelde başlıyor. Teknolojiyi, özellikle metropollerin sorunlarının çözümünde kullanmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız, akıllı şehirleri himayesine aldı. Bu kapsamda başlattığımız yarışmaya belediyelerden bizi 2023’e taşıyacak 280 fikir projesi geldi. Bunu 23’e indirdik. Onları ödüllendireceğiz. Bir yıl sonra bu fikirleri hayata geçiren belediyeler de ödüllendirilecek. Akıllı trafik, akıllı aydınlatma, akıllı güvenlik, akıllı eğitim gibi başlıklarda teknolojinin imkânları kullanılarak sorunlara çözüm üretmek amaçlanıyor. Dünyanın en iyi firmaları gelip Ankara’da sunumlar yapacak.”

Öte yandan Ak parti Yerel yönetimlerden sorumlu genel Başkan yardımcısı Adana Milletvekili Ahmet Zembilci iki gün boyunca Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerde belediye başkan ve meclis üyeleri ile toplantılar yaptı. Bu hafta ise yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Mehmet Özhaseki Şanlıurfa'da olacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2020, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195