Title of a News Article

Urfa'da çekilen belgesel ödül aldı

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı tarafından hazırlanan “Bargıran” belgeseli, 7. kısa film yarışmasında 250 eser arasında dereceye girerek 2. lik ödülü aldı.

Urfa'da çekilen belgesel ödül aldı
banner206

 Okan Üniversitesi Sinema TV Bölümü’nün Yedincisini düzenlediği kısa film yarışması üniversiteli kısa filmcileri bir araya getirdi. Üniversitelerin açık öğretim, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik programlarında okumakta olan öğrencilerin kurmaca ve belgesel türünde gerçekleştirdikleri kısa filmlerle katıldıkları yarışmaya, bu yıl tam 250 film başvurusu gerçekleşti.

Belgesel ve kurmaca film alanında öğrencilerin yaptıkları uygulamaları bir araya getirip değerlendirme, gösterme ve ödüllendirme şansı veren Festivalde, Harran Üniversitesi adına belgesel kategorisinde Yönetmenliğini Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Programında eğitim veren Mustafa Uluç’un yaptığı ve program öğrencileri ile hazırladığı “Bargıran” belgeseli, belgesel kategorisinde en iyi ikinci belgesel ödülüne ve Jüri özel ödülüne layık görüldü.

İlk elemede 250 eser arasında en iyi 10 belgesel film arasına girmeyi başaran “Bargıran” Belgeseli, 02 Mayıs 2017 tarihinde, İstanbul'da Pera Müzesi’nde gerçekleştirilen festivalin finalinde 2. lik ödülü aldı.

Ödül Törenine Harran Üniversitesi adına Mustafa Uluç, Okt.Ejder Ateş ve Radyo TV Programcılığı Programı öğrencileri katıldı. Ödül töreninde konuşan Bargiran belgeselinin Yönetmeni Mustafa Uluç, belgesele olan katkılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik etti ve Harran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a film çalışmalarında gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Kazanılan bu başarı ile ilgili konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş: “Radyo Televizyon programcılığında eğitim veren Mustafa Uluç’un yönetmenliğini yaptığı ve öğrencilerimizle birlikte hazırladığı “Bargıran” belgeselinin elde etmiş olduğu başarı bizleri çok memnun etti. Bu başarının kazanılmasında emeği geçen, belgesel filmin yönetmenliğini yapan Mustafa Uluç’u, Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü Başkanı Öğr.Gör.Mehmet Şeker’i, bölüm Hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195