Title of a News Article

Urfa'da Elleriyle Kepçeye Karşı Koydular

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, SİT alanına yapılan taziye evinin yıkılmak istemesi gerginliğine neden oldu.

Urfa'da Elleriyle Kepçeye Karşı Koydular
banner206
 Yıkım için bölgeye gelen kepçeyi; taziye evinin çatısına çıkan kadın ve erkekler elleriyle engelledi. Mahalle sakinlerinin direnmesi sonucu yıkım gerçekleşmedi.

MAHALLE HALKI ÇATILARA ÇIKTI

Birecik Belediyesi, Sancak Mahallesi'nde bulunan bir taziye evinin SİT alanı üzerinde inşa edildiğini belirleyen Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda yıkılması için harekete geçti. Kararı uygulamak için bölgeye belediye görevlileri iş makineleriyle gitti. Ancak, yıkım için gelen görevlilere, mahalle sakinleri taziye evinin çatısına çıkarak karşı koydu.

İŞ MAKİNESİNİN ÖNÜNDE SET OLUŞTURDULAR

Bu gelişmeler üzerine alana gelen Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, yıkım için kurul kararını uygulamak zorunda olduklarını belirterek halktan anlayışlı davranmalarını istedi. Ancak mahalle sakinleri bu karara karşı gelerek iş makinasının önünde set oluşturdu. Bazıları ise çatıya çıkarak yapıyı yıkmaya çalışan kepçeye elleriyle karşı koymaya çalıştı.

BELEDİYE BAŞKANI: KARARA UYULMASI GEREKİYOR

Çoğunluğu kadınlardan oluşan 100 kişilik grup yıkıma mani olurken, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, "Kurul burasıyla ilgili yıkım kararı verdi. Bu nedenle karara uyulması gerekiyor" dedi.Bölgede bulunanların ikna olmaması üzerine yıkım ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195