Title of a News Article

Urfa'da Medrese mezunu 37 imam icazet aldı

Şanlıurfa Mevlana Aşıkları Derneğinde (MAKSAD-DER) Medrese ilimlerini yeni bitiren 37 imam için icazet töreni düzenlendi.

Şanlıurfa Mevlana Aşıkları Derneğinde (MAKSAD-DER) icazet alan imamlar için düzenlenen programda Türkiye ve başta Suriye, Ürdün olmak üzere bölgeden gelen bir çok alimin, İl ve ilçe müftülerin huzurunda icazet aldı. 

Medresede düzenlenen icazet programında konuşan Abdülhakim Taşkın hoca, icazet programına katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti, icazet alan imamları da tebrik etti. İcazet programında konuşan protokol üyeleri ise, Şanlıurfa'da yetişen böylesi ilim adamlarının insanlığa hizmet yolunda büyük görevler düştüğü ve insanlığa katacakları artı değerler için mutluluklarını ifade ettiler.

İcazet töreniyle ilgili konuşan Abdülhakim Taşkın hoca: "İlim tahsilinde sıralı bulunan Tefsir, hadis, fıkıh gibi kitaplardan eğitim gördükten sonra icazet verilir. İcazet alan kişiler talebe yetiştirebilir, sohbet edebilir, medrese açabilir. İcazet, şu hocamdan aldım, o da hocası falandan aldı gibi Peygamber efendimize kadar giden müselsel icazet alınır. Peygamber efendimizden bugüne kadar gelen ilim, inşallah kıyamete kadar devam eder" dedi.

37 talebeye icazet verdiklerini belirten Taşkın Hoca: " Başta Seyyid Ali hocamız olmak üzere emeği geçen müdderislerimize teşekkür ediyoruz. Talebelerimize Allah'tan başarılar diliyorum. İcazet alan talebelerimize, ilimleriyle amel etmeleri, ilimlerini yaymalarını, ilim bayrağını ta ufuklara kadar taşımayı Allah nasip etsin. İlim olmazsa insanlar harap olur. İnsanın kurtuluşu ancak ilimledir. Bizi önce cahilleştirip sonra tepemize bindiler. Bu programımıza katılanlara teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" diyerek ilim tahsil etmek isteyenlerin artması niyazında bulundu.

37 imama icazet töreni yapıldıktan sonra yeni imamlara Kuran-ı Kerim hediye edildi. Öte yandan icazet programına katılan binlerce kişiye yemek ikramı yapıldı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 11:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
adnan
adnan - 7 yıl Önce

Medreseden icazet alınıp imam olunabiliyor kurs ders verilebiliyorsa neden yeri gögü imam hatip yapıp ilahiyat fakülteleriyle doldurdular.medreseler diplamada verebiliyormu bari.

Benlikten geçelim
Benlikten geçelim - 6 yıl Önce

Medrese hocası olunuyor okullarda yada camilerde imam yada hoca olamazlar

SIRADAKİ HABER

banner195