Title of a News Article

Urfa emniyeti onları unutmadı

Şanlıurfa’daki şehit aileleri ve gaziler, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nun ev sahipliği yaptığı iftar yemeğinde bir araya geldi.

Urfa emniyeti onları unutmadı
banner206

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde verilen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilere, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İl Jandarma Komutanı Albay M. Kemal Timuroğlu ve GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil eşlik etti. Konuşmasında, bir arada olmanın önemine değinen Tipioğlu, "Hz. Adem'den günümüze kadar insanlığın en önemli kazanımlarından biri de disiplindir. Birlikte yaşama kültürüdür. Milletler bu tecrübe ile devletleşir, medeniyet kurar ve insanlık alemindeki yerini alır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu anlayışla kültür ve gelenekleri, medeniyet ve hukuk kuralları ile nüfusu seksen milyona varan büyük bir ailenin mutluluğunu inşa etmiştir. Devletimiz, eğitime öncülük etmiş, sağlığa öncülük etmiş, vatandaşlarının huzurve mutluluğu için var gücüyle seferber olmuştur. Milleti için makam, mevki ve unvanlar oluşturarak hizmeti sürdürülebilir hale getirmiştir. Başbakan, Bakan, Vali, Emniyet Müdürü, Öğretmen, Doktor unvanları ile milletimizin hizmetinde bir kadro oluşturmuştur. Ama bilesiniz ki, bu unvanlardan daha büyük bir unvan, bu makamlardan daha büyük bir makam vardır. O da şehitlik makamıdır. O makam sonsuzluktur, o makam sahipleri sonsuzdur. Devletin bekası ve milletin huzuru için şehadet anlayışı ve şuuru ile sizlerin emrinde nöbettedirler. Bu nöbet sırasında hayatını kaybeden canlar, bugün gök kubbeden bizleri izlemekteler. İlahi kattaki izleyiciler, şehitlerimizdir. Camide hutbesini okuyan imamın teröristler tarafından şehit edilmesi unutulmamalıdır. Evlatlarımızın eğitimi için fedakarlık yapan öğretmene sıkılan kurşun affedilmemelidir. 15 Temmuzda kadın, çocuk demeden bombalanan kardeşlerimiz unutulmamalıdır. Sağlık görevlilerimizin katli yabana atılmamalıdır. Devlet için, millet için, mukaddesat için görev yaparken katledilen herkes şehittir. Askerimize kıyan elleri kırmak borcumuzdur. Polisimize sıkılan merminin hesabını sormak namusumuzdur. Şehitleri unutmak ayıbımızdır. Biz devlet olarak, millet olarak bu ayıbı işlemedik, işlemeyeceğiz. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. İhanetin maşası bütün terör örgütleri ve onları tutan eller bilsinler ve unutmasınlar ki, Türk milleti ihanete tahammül etmeyecek, ihanet edenleri de affetmeyecektir. Şehitlerimizi unutmayacağımız gibi, ihaneti de unutmayacağız. Şehitlerimiz için yaptığımız kandan kabirler, her birimizin yüreğinde sıcaklığını korumaya devam edecektir. Kaldı ki, biz unutsak Allah unutmayacaktır. Ölüm her faniyi bulur, fakat şehitler ölümsüzdür. Şehitler cennete koşarken, vatan hainlerinin akıbeti cehennem olacaktır. Onlar son yolculuklarına tekbirlerle uğurlanırken, ihanet edenler leş olmaktan öteye gidemeyecektir. Şehitler ölmeyecek, vatan bölünmeyecektir. Cihan duysun, herkes bilsin ki bu mukaddes vatan onlar gibi sonsuza kadar var olacaktır. Bu vesile ile huzurlarınızda aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

"Şehitlerin emaneti, ailemizin bir parçasıdır"

Huzurumuzu bozmak isteyenlerin her zaman olduğunu ve olacağını ifade eden Vali Tuna, "Seksen milyon insanın huzur ve selameti, emniyeti için gece gündüz demeden görev yapan polisimiz, askerimiz var. Zaman zaman onlar görevlerini yaparken, Yüce Allah sevdiğini, seçtiğini içlerinden alabiliyor. Biz bunu bilemiyoruz. Şehitliğin yeri ayrı. Şehitlik arzu edilir, istenir. Çünkü biliyoruz ki bu hayat gelip geçici. Bizi bekleyen ebedi bir hayat var. Orada Yüce Allah'ın bize vereceği sonsuz nimetler var. Sevdiklerimizle beraber orada tekrar bir araya gelme gibi büyük bir nimet var. Bunlar elbette geçici ayrılıklar. Ayrılık hüzün veriyor ama biliyoruz ki onlar bizimle beraber. Onların hatıraları, geride bıraktıkları emanetleri, çocukları, eşleri, yakın akrabaları hepsi bizim de dahil olduğumuz ailenin bir parçasıdır. Hep birlikte millet olarak, ecdadımızdan miras aldığımız emaneti, Allah'ın ismini yüceltme, dünyada nerede bir mağdur mazlum varsa elinden tutma, destek olma, sahip çıkma ve zalime karşı dur deme misyonuyla taşıyoruz. Bunun da bedeli oluyor, geçmişte de çok şehitler verdik, bugün de veriyoruz. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz. Dün yine helikopter kazasında verdiğimiz şehitlerimizi anıyor, milletimizin başı sağolsun diyorum. Şehit ailelerimizle iftar etmek bizim için büyük bir onur ve kıvançtır" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 00:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195