Title of a News Article

URFA MİLAT GECESİ

URFA MİLAT GECESİ
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Milat Gazatesi işbirliğiyle Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda organize edilen panel, Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz darbe girişimini dakika dakika anlatan videonun gösterimiyle başladı.

Milat gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven ise gazete olarak halkın darbe girişimine karşı gösterdiği direnişe katkı sunmak amacıyla programlar düzenlediklerini ve ikincisini Şanlıurfa'da yaptıklarını dile getirdi.

Düzenledikleri programlarla halkla kucaklaştıklarını ifade eden Arsever, “Bizim ne durumda olduğumuzu fark etmemiz gerekiyor. Evet, çok güzel bir zafer kazandık, darbe ilk defa halkın karşı çıkmasıyla püskürtüldü ancak işimiz bitmedi. Başkanlık sistemi, Cumhurbaşkanlığı sistemi bunların hepsi inşallah yavaş yavaş olacak ama bu süreç çok zorlu bir süreç. Bundan sonra çok şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Şanlıurfa'da 15 Temmuz konulu panelde konuşan Milat Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi "Sultan Abdülhamit Han'a yapılan darbeyi unutmayan milletimiz 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aynı trajediyi yaşatmamak için kahramanca sahip çıktı. Milletimiz kendi içinden çıkan kahramanları ile darbeye dur dedi" şeklinde konuştu.

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Bayram Zilan "Gezi parkında emperyalistlerin uşağı olarak tomaların suyuna karşı 'duran adamlar' yerine 15 Temmuz gecesi darbeye karşı tankalara kurşunlara karşı duran kahramanlar asıl duran adamlardır" dedi.

Milat Gazetesi Yazarı Sabiha Doğan ise bu darbenin alışagelmiş darbelerden daha farklı olduğunu belirtti. Doğan "Allah milletimize bir daha böyle bir hain girişimi göstermesin" dedi.

15 Temmuz gazisi ve Milat Gazetesi muhabiri Enes Babacan ise "Dedelerimiz Menderes'e Babalarımız Erbakan'a sahip çıkamadı. Ama hamd olsun biz Başkomutan Erdoğan'a kahramanca sahip çıktık" dedi.

Vali Güngör Azim Tuna, panelde yaptığı konuşmada, darbe girişiminden 15 gün önce Şanlıurfa'da göreve başladığını ve darbe girişimi gecesi kent halkıyla darbeye karşı direndiklerini söyledi.

Girişimden sonra halkın bir ay boyunca meydanlarda darbe nöbeti tuttuğunu belirten Tuna, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti 15 Tummuz'dan sonra daha önce hiç olmadığı kadar daha bağımsız ve içindeki ihanet şebekelerini hızlı bir şekilde temizleyerek çıkmıştır. Geleceği doğru olan yürüyüşünü kesmek isteyenlere en güzel cevabı 15 Temmuz'da vermiştir." dedi.

Çocukları ve gençleri 15 Temmuz ruhuyla yetiştirmeye devam edeceklerini ifade eden Tuna, 15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitlere rahmet diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de darbe girişimi sırasında 258 kişinin şehit olduğunu ve bu şehitlerden 4'ünün Şanlıurfalı olduğunu belirtti.Anadolu'nun bu güne kadar kendisine yönelik bütün tehditleri bertaraf ettiğini vurgulayan Çiftçi, “15 Temmuz sadece bir yönetim değişikliğine yönelik bir tehdit değildir. 15 Temmuz bu ülkeyi işgal etmeye yönelik, başka ülkelerin emir ve komutası altına almaya yönelik bir hareketti. Bu ülkeyi geçmişten koparmaya, inancına yönelik bir hareketti. Dolayısıyla feraseti geniş olan milletimiz o akşam birlik, beraberlik içerisinde bu saldırıya, ülkemizi zillet içerisine düşürecek, belki de tarihte utanç duyulacak o akşamı cesaretiyle, vatana olan bağlılığıyla, bayrağa olan saygısıyla tankların başını döndürdüler, uçaktan korkmadılar.” şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142