Title of a News Article

Urfa’da 4 bin kişi işsiz kalacak

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası 29’uncu meslek grubu başkanı Mahmut Sayık, yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Urfa’da 4 bin kişi işsiz kalacak
banner206
 Gündem de olan Taşeron tartışmalarına dikkat çeken Sayık, taşeronla ilgili çok sert konuşarak gündeme oturdu. Sayık yaptığı açıklamalarda Şanlıurfa’da sadece 800 firmanın olduğunu dile getirerek bunların ortak ve çalışanları 4 bine yakın olduğunu söyleyerek, taşerondan kadrolu personele geçilirse sadece Şanlıurfa’da 4 bin kişi işsizlik kervanına katılacaktır diyerek sözlerine şöyle devam etti. “Evet  başta bazı tv lerde borozanlık yapan basın mensupları,konuyu bilimsel açıdan ele almıyorlar,ele almış olsalar,sanırım bu kadar yanılgıya düşmezlerdi ve bu kadar ŞARLATANLIK yapmayıp,çıkarılması gündem de olan özel statü ,ani Devleti taşeronlaştırma uygulamasının sonuçlarının ne gibi vahim sonuçlara yol açacağını ve bunun işçi kardeşlerimizin yararına olmayacağını da öğrenip bu konuda Kamuoyunu aydınlatırlardı. Ama ne yazık ki sırf AK Parti iktidarı zor durumda kalsın diye bu konu sürekli olarak gündeme getirilerek sonuçta CHP söylemine hizmet edilmektedir.

Çünkü konu tüm yönleri ve bilimsel olarak ele alındığında,hatırladığım kadarıyla AK Partinin ilk iktidarı döneminde sırf AK Parti iktidarı zor durumda kalsın diyer CHP yetkilileri tarafından taşeron konusu kamuoyu gündemine getirilerek işçilere kadro verilmesi konusunda açıklamalarda bulunulmuş ve konu özelikle seçim atmosferleri süreçlerinde kamuoyu nezdinde canlı tutularak,kimler tarafından söyletirilildiği meçhul olan ''taşeron işçilerin kadroya alınacağı'' hususunda bir açıklama eski Başbakanlardan Sn.Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yapılmıştır.Ancak bu şekilde oluşacak bir sistem ne günümüz liberal ekonomi ne de ülke ekonomisi koşularına uygundur. Şöyle ki; Bu söylem doğrultusunda bir sistem oluşturulması sonucunda elde edilecek fayda ne DEVLET,ne İŞÇİ,ne SENDİKA,ne de ŞİRKETLERİN yararınadır. Bu statünün yürürlüğe konulması durumunda, 40.000 e yakın aile şirketleri iflas edecek,bu nokta da yaklaşık 200.000 yakın şirket ortakları ailelerinin geleceği karartılacak,bu şirketlerin bünyesinde istihdam edilen 100.000 e yakın uzman eleman işsiz kalacak,yıllarca KPSS kapılarında sürünen 4.000.000 a yakın gencin küskünlüğüne sebebiyet vermiş olacak ve sonuçta ülkemizi her arenada cesur bir şekilde savunan AK PARTİ iktidarına karşı negatif bir duygunun oluşmasına sebebiyet vererek,sadece günün Başbakanı Sn.Ahmet DAVUTOĞLUN'A bu söylemi söylettiren O MEÇHUL DİL ve CHP maksadına ulaşmış olacaktır.

Çünkü günümüz koşularında tüm dünya ile birlikte DEVLETİMİZ de liberal ekonomiyi ve özelleşmeyi tercih etmiştir., Bu tercih sonucu 30 yıl öncesinden uygulamaya konulan özeleştirme sisteminin sonucu ortaya çıkan,KAMUDAKİ ASİL OLMAYAN HİZMETLERİN özel teşşebüs tarafından yürütülmesi kararından vazgeçilip, geri adım atılmış olacak ve bir anlamda 1950 ve üncesi yıllarda özlem duyulan ve demir perde ya da kapalı rejimlerce benimsenen sisteme benzer bir sistem getirilmiş olacaktır. Bunun başka bir açıklaması olamaz.Çünkü getirilmek istenen sistem SENDİKALAR ve İŞÇİLER tarafından da kabul görmemekle beraber,30 yılık bir zaman dilimi sonucunda şirketlerce yapılan ve tutarları MİLYAR dolarları aşan yatırımların ve makine parklarının heba edilmesine sebebiyet vererek,ülke ekonomisine negatif anlamda etki olacaktır Konu bundan ibarettir ve bu konunun ivedilikle başta Sn.Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sn.Başbakanımıza,Sn.Maliye Bakanımız ve Sn.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza iletilmesi elzemdir. Bu hususta en büyük görev bu alanda faaliyet gösteren büyük firmalar ile üst derecede siyasi ve bürokrasi makamlara yakınlığı olan meslektaşlarımıza düşmektedir. Çağrımız odur ki bu arkadaşlar artık uyumasın ve geç olmadan konuya başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sn. Başbakanımız, Sn.Maliye Bakanımız ve Sn.Çalışma Bakanımıza arz etmeleri gerekmektedir.Benim şahsen inancım şudur ki,Konu Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza,Sn.Başbakanımıza,Sn.Maliye Bakanımıza ve Sn.Çalışma Bakanımıza tüm yönleri ile anlatılsa böyle bir uygulamaya geçilmeyecektir.Çünkü bu uygulamanın hiç bir tarafa faydası olmayacaktır.Asıl yapılması gereken şey işçi kardeşlerimizin ücretlerinde ve çalışma koşularında iyileştirilmeler yapılması ve bu konuda DEVLETİN belirgin GÜVENCESİNİN getirilmesidir. “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 15:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 6 yıl Önce

helal olsun .sana kardeşim .seni tanımadan sevdim.

m
m - 6 yıl Önce

sayın Mahmut Sayık'a selamlar

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142