Title of a News Article

Urfalı isim PM'de yer aldı

Urfalı isim PM'de yer aldı
banner206

CHP PM üyeliğine tekrar aday olan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık'ın kızı Erbil Aydınlık, 355 oy alarak PM üyeliğine seçildi.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda mevcut MYK üyeleri arasında yer alan 4 isim Parti Meclisi'ne giremedi.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı’ndan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son A Takımı içerisinde yer alan mevcut Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin 25-26 Temmuz tarihinde düzenlenen kurultayda kaç oy aldığı belli oldu.

4 MYK ÜYESİ PM'YE GİREMEDİ

CHP'nin mevcut MYK üyelerinin tamamı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almasına rağmen CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Ahmet Ünal Çeviköz, Yıldırım Kaya ve Aykut Erdoğdu, Parti Meclisi'ne giremedi.

ÇEVİKÖZ, KAYA VE ÖZKAN İLK 52'YE GİREMEDİ

www.gercekgundem.com'un haberine göre, Ahmet Ünal Çeviköz, Parti Meclisi seçiminde 87'inci sırada yer alarak 278 oy aldı, Yıldırım Kaya 56'ıncı sırada yer alarak 202 oy aldı, Tuncay Özkan da 59'uncu sırada yer alıp 477 oy alarak ilk 52 kişilik PM listesine giremedi.

AYKUT ERDOĞDU KOTAYA TAKILDI

Öte yandan Aykut Erdoğdu ise 52'inci sırada yer alarak 499 oy aldı. Aykut Erdoğdu da en çok oy alan 52 kişilik listede yer almasına rağmen cinsiyet ve genç kotasına takılarak Parti Meclisi'ne giremedi.

Aydınlık teşekkür etti

PM üyeliğine yeniden seçilen Şanlıurfalı Erbil Aydınlık teşekkür mesajı yayımladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2020, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195