Title of a News Article

Urfalı mahkumlara müjde! (video)

Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, denetimli serbestlik kapsamında kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin belediye bünyesinde çalıştırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen protokole Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve proje paydaşları İş Kur İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle imza altına aldılar.

Protokolün, Denetim Serbestlik Müdürlüğü’nce izin verilen hükümlülerin belediye hizmetlerinde kullanılmasına ve meslek edinmesine yönelik olduğunu kaydeden Başkan Çiftçi: " Öncelikle bu güzel projenin paydaşı olan Cumhuriyet Başsavcımıza ve diğer paydaşlar olan  İşkur İl Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz yetkililerine teşekkür ediyorum. Hükümlülerin meslek edindirmeleri, ekonomik katkıları ve rehabilitasyon eğitim projesidir.

Bu projeye katılanlar hem atölyedeki hem de uygulama alanlarındaki çalışmalarıyla meslek edinmiş olacaklar. Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı ve Çevre Koruma Şube Müdürümüz bünyesinde görevlendirilecekler. Bu projeyle hem şehrimiz güzelleşecek hem de rehabilite amacıyla faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Denetimli serbestlik Müdürlüğünce hükümlülere yönelik bu tür projelerin zaman zaman uygulandığını ifade eden Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ise: Büyükşehir Belediyemizle bugün burada  imzalayacağımız protokolle şehrin güzelleştirilmesi adına ve hükümlülerimizin boya sanatını öğrenmeleri anlamında bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz bir hizmet olacak. Büyükşehrin gösterdikleri alanlarla Büyükşehrin katkılarıyla hükümlülerimiz boyayacak. Hem kendilerini geliştirecekler hem de şehirlerini güzelleştirecekler" Büyükşehir Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Projenin amacı: Haklarında tedavi ve denetimli serbestlik tedbir kararı verilmiş olan bireylerin, eski hükümlü ve denetimli serbestlik altındaki yükümlülerin kendi yaşamlarına yön verebilme kabiliyetlerinin arttırılması, yaşamlarını olumlu yönlendirebilmelerine katkıda bulunulması,eski hükümlü  ve denetimli serbestlik  tedbiri altındaki yükümlülerde  temiz gelecek için bilinç seviyelerinde  artış olması için boyama ihtiyacı olan Şanlıurfa  Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan park,bahçe ve metruk duvarların güzelleştirilmesinin sağlanması amacıyla  Duvar Boyama Eğitim Program kapsamında gerçekleşecektir. 



Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142