Title of a News Article

Urfalı Vekil'den OHAL yorumu

.

Urfalı Vekil'den OHAL yorumu
banner206
 OHAL kararı alınması
OHAL kararı alınması

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, OHAL kararı alınmasına ilişkin, "3 ay OHAL uygulanacak, hayatın akışını etkileyecek herhangi bir şey olmayacaktır" dedi.
Yılmaztekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 ay süre ile olağanüstü hal kararını açıklamasının ardından  değerlendirmede bulundu.

OHAL'in vatandaşın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacağını belirten Yılmaztekin, OHAL sayesinde terörle mücadelede devletin işleyişinin hızlanacağını söyledi.

Vatandaşların OHAL ile ilgili endişe duymamasını isteyen Yılmaztekin, kapsamlı değerlendirmenin ardından söz konusu kararın alındığını ifade etti.

Yılmaztekin, gerekli adımların daha hızlı atılması için OHAL kararı alındığını aktararak, "Cumhurbaşkanımız başkanlığında OHAL ilan edilmesi kararını aldık. OHAL'in amacı, ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir. Dolayısıyla bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir. Tam tersine bu, değerleri koruma ve güçlendirme amacına yöneliktir. Ayrıca, OHAL, anayasamızdaki sivil yönetim usullerinden birisidir. Muhtemelen en kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanır ve bununla beraber OHAL başlamış olur." diye konuştu.

- "Yönetimde değişiklik yok"

Fransa'daki OHAL kararının 6 ay uzatıldığına dikkati çeken Yılmaztekin, "Fransa, bu akşam Paris'teki OHAL'i 6 ay daha uzattı. Malumunuz Fransa'da da yaşanan olaylar sonrası OHAL ilan edildi. Bizim yaşadığımız olay Fransa'dan daha vahim bir olaydır. Yönetimde bir değişiklik olmayacaktır. Sadece valilerin yetkilerinde bir artma söz konusudur. Bu, OHAL ilanının belli bir gerekçesi var. Bu gerekçeye bağlı olarak bazı uygulamalar söz konusu olacak. Sonuç olarak 3 ay OHAL uygulanacak, hayatın akışını etkileyecek herhangi bir şey olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Kyn: haber24.com

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142