Title of a News Article

Vali Erin, Üç İlçenin Muhtarlarıyla Buluştu

İl merkezi ve ilçelerde düzenli olarak muhtarlarla bir araya gelerek, mahallelerin sıkıntılarını ve vatandaşların taleplerini dinleyerek çözüm arayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde görev yapan muhtarlarla buluştu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Başkanlığında, bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen muhtarlar buluşmasına, Vali Yardımcısı Selami Işık, Haliliye Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Eyup Sabri Kirişçi ile kamu kurum kuruluşları amirleri ile üç merkez ilçe muhtarları katıldı.

Muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali Erin, muhtarların yaptığı görev itibariyle vatandaşla kamu kurumları ve yerel yönetimler arasında önemli bir vazife üstlendiğini söyledi. Gerçekleştirilen toplantılarla, iletilen problemlerin çözülebilecek olanlarını anında çözdüklerini, kamu kuruluşları ile yerel yönetimleri ilgilendiren talep ve sorunları da mevcut imkânlar içerisinde çözülmesi, mümkün değilse bir sonraki planlamada çözüme kavuşturulması için talimatlarını ilettiklerini kaydetti.

Muhtarlardan başlayarak, İlçe Müdürleri, İl Müdürleri, Kaymakamlar, Yerel Yönetimler ve Valilik olarak bir araya gelip, istişarede bulunmalarının, şehrin huzuru, güvenliği ve selameti açısından büyük faydalar sağladığını geçmişte gördüklerini ifade eden Vali Erin, “Muhtarlarımızın dile getirdiği taleplerin hepsini karşılamayı arzu ediyoruz, ama talepler büyük ölçüde belediyelerimizi, yerel yönetimlerimizi ilgilendiriyor. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte, ilçe belediyelerinin muhatap olduğu bu taleplerin karşılanması noktasında, inşallah 2019 yılı ile birlikte planlama ve çalışma programları gerçekleştirilirken, bu taleplerin öncelik sırasına göre karşılanması konusunda daha takipçi ve ısrarcı olacağız” dedi.

Bir buçuk yıldır görev yaptığı Şanlıurfa’da, şehrin sorunlarını çözmeye yönelik tespitlerde bulunduklarını ve istişarelerde bulunduklarını, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan çalışmalar sonucunda ilin öncelikli hizmet alanlarını tespit ederek çalışmaya başladıklarını dile getiren Vali Erin, kentin eğitimden sağlığa, ekonomik potansiyeli ve tarımsal varlığıyla kabul edilebilecek bir noktada olmadığını söyledi.

Birlik beraberlik içerisinde çok daha üretken bir şehir olabileceğini kaydeden Vali Erin, “Bütün ekonomik ve sosyal göstergelerde, bölgenin ve Türkiye’deki illerin içerisinde birçok konuda son sıralarda yer alan şehrimizin bu tabloyu hak etmediğini ve bunun vebalinin kamu idarecisi olarak bizlerin, yerel yöneticilerin, muhtarlarımızın ve toplumun ileri gelenlerinin hepsinin boynunda bir sorumluluk olarak durduğunu ifade etmek isterim” dedi.

İlin en büyük ihtiyacının, birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen Vali Erin, ilin öncelikleri doğrultusunda ihtiyaçların karşılanmasına yönelik yerel, ulusal ve uluslararası anlamda lobicilik olarak belirtilen tek ses ve tek amaca yönelik şekilde hizmet, talep ve çabaların yoğunlaşması gerektiğini dile getirdi.

Vali Erin, sözlerine şöyle devam etti:

Bu şehrin, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Valisi ve STK başkanları ile muhtarlarının uzlaşacağı hiçbir sorunun çözümsüz kalmayacağını bilmek lazım. Geçen bir yıl içerisinde bunun sayısız örneğini gördük. Bir yıl içerisinde Şanlıurfa, 81 il içerisinde en fazla inşaatın başlatıldığı, en fazla projenin uygulandığı ve hayata geçirildiği bir il oldu. 15-16 yıl içerisinde eğitim alanında bir çok ilde olmadığı kadar yatırım yapılmış olmasına rağmen, sürekli artan nüfusu ve okul çağındaki çok sayıdaki çocuğun varlığı dikkate alınarak fiziki altyapı anlamında eğitimde daha kat edilecek epey yolumuz olduğunu da bilmek lazım.

Şehrin, eğitim ve sağlık sorunları başta olmak üzere ekonomi, tarım ve diğer konularda yapılan tespitleri, gerçekleştirilen projeleri ve yatırım hedeflerini muhtarlarla paylaşan Vali Erin, konuşmasının sonunda sözü muhtarlara bırakarak, sorun ve taleplerini dile getirmelerini istedi.

Toplantı, muhtarların ilettikleri sorunların ilgili kurum kuruluş temsilcilerinin de katılımıyla istişare edilmesinin ardından sona erdi.




Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2018, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195