Title of a News Article

Valilik yeni kararları açıkladı

Valilik yeni  kararları açıkladı
banner206

Şanlıurfa'da 15 gün daha kontrollü giriş ve çıkışlar olacak. Şanlıurfa valiliği il Hıfzıssıhha komisyonu tarafından alınan bazı kararları açıkladı.işte yapılan o açıklama.

Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını tüm dünyada hızlı şekilde yükselten Koronavirüs (Covid­19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati önemi haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimi artacak; vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselterek toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır.

Bu kapsamda, 04/04/2020 tarih ve 12 nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak için ilimize kara ve hava yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışlar 18 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 24:00'e kadar sınırlandırılmış/yasaklanmıştır.

Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgın hastalık tehdidi devam etmektedir. Bu salgının/bulaşın halk sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma bakımından alınan tedbirlerin devam etmesine yönelik Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının yaptığı öneriler ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; İlimize giriş-çıkış sınırlaması/yasaklamasının devam etmesinin uygun olduğu kararlaştırılmıştır.

Bu amaçla; 18.04.2020 tarihinde olağan üstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu konu ile ilgili aşağıdaki ek tedbirlerin alınmasını kararlaştırmıştır. 

1. İlimiz sınırlarından kara ve hava ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb. dâhil) yapılacak tüm giriş/çıkışların 18 Nisan 2020 Cumartesi saat 24.00’den itibaren 15 gün süreyle geçici olarak durdurulmasına,

2. İlimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşlarımızın belirtilen süre boyunca ilimizde kalmaları için gerekli tedbirlerin alınmasına,

3. Şehir giriş­çıkış kısıtlamasına yönelik 04/04/2020 tarih ve 12 nolu, 06/04/2020 tarih ve 14 nolu ve 14/04/2020 tarih ve 20 nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurlu kararları ile belirlenen istisnalar, 18 Nisan Cumartesi günü saat 24:00'den sonra 15 gün süreyle geçerli olmasına,

Oy birliği ile karar vermiştir. 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2020, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195