Title of a News Article

1 Milyonluk soygunun arkasında Urfalılar çıktı

.

 1 Milyonluk soygunun arkasında Urfalılar çıktı
banner206

Başakşehir'deki 1 milyon liralık banka soygununun arkasından zırhlı aracın şoförü ile 3 arkadaşının yaptığı plan çıktı. Soygun sonrası paradan 600 bin liralık en büyük payı alan zanlı ve arkadaşları hırsızlık masası dedektifleri tarafından kıskıvrak yakalanarak adliyeye sevk edildi. Zanlılardan birisi Urfa’da gözaltına alındı.

Başakşehir'de geçtiğimiz hafta banka nakil aracından yapılan bir milyon liralık soygunun zanlıları yakalandı. Bankaların ATM cihazlarına para transferi yapan bir firmaya ait araçtan içinde bir milyon lira bulunan çuvalı alarak kaçan iki kişinin peşine düşen polis bölgedeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Kayıtlarda zırhlı aracın sürücüsü M.Ç.'nin, beyaz renkli bir aracın yanına giderek konuştuğunu saptayan polis, bu aracın daha sonra zırhlı aracı takip ettiğini ve soygunu gerçekleştiren kişilerin bu araçla kaçtıklarını belirledi.

 

İlk nakil aracı yanmasına rağmen soygundan vazgeçmedi

Araçtaki O.K, A.Ç ve T.M’nin kimliklerini tespit eden ve 3 soyguncuyu takibe alan polis, olayın şifrelerini de kısa sürede çözdü. Üç soyguncunun, araç şoförü M.Ç'nin arkadaşları olduğu tespit edildi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti; bankaların ATM paralarını taşıyan para nakil şirketinde çalışan M.Ç, arkadaşları O.K ve A.Ç. ile birlikte soygunu plandı. Bunun üzerine M.Ç, soygunun yapılacağı aracın anahtarının 2 kopyasını alarak, soygunu gerçekleştirecek olan arkadaşlarına verdi. Ancak soygunun yapılacağı zırhlı araç, Kuyumcukent’te park halinde iken bir anda yanmaya başladı. Bunun üzerine nakil şirketi ATM paralarının, yedek bir araçla getirilmesini uygun gördü. Yedek zırhlı nakil aracının kullanılacağı bilgisini alan M.Ç, soygun kararından dönmeyip yedek aracında anahtarının kopyasını çıkartarak arkadaşlarına verdi.

 

Zırhlı kapıyı açmak için yanına akü koydu

Tüm planı eksiksiz bir şekilde yapan 4 soyguncudan, olay günü zırhlı aracın yanına akü bırakmalarını istedi. Ardından M.Ç. yanındaki şirketin güvenlikçisi ile birlikte Kuyumcukent’ten çıkarak Başakşehir’e geldi. Başakşehir’de bir asansörün önüne duran M.Ç, madeni paraları da almak için yanındaki güvenlikçi ile birlikte araçtan inerek asansöre bindi. M.Ç. asansöre binmeden önce ise de A.Ç, O.K ile birlikte beyaz bir araçla gelerek etrafı kolaçan etti. M.Ç’nin güvenlik görevlisi ile birlikte aşağıya indiği gören A.Ç, 6-7 sokak öteye otomobilini park ettikten sonra yaya olarak zırhlı aracına yanına geldi. Akünün yardımıyla 30 saniye içerisinde zırhlı kapıyı açan A.Ç, içerisinde 1 milyon lira bulunan çuvalı sırtlayarak hızlıca olay yerinden uzaklaştı. Çuvalı alan A.Ç, 7 sokak ötede park ettiği aracına yaklaştı ve O.K. otomobilin bagajını açması üzerine çuvalı bagaja bıraktı.

 

Paraları 5'e bölelim

Ardından zırhlı araçtan 1 milyon liraya çalan A.Ç ve O.K, İ.Ş. ile birlikte Güngören Tozkoparan’da F.K’nın evine gitti. Soyguncular burada plan yapacağı esnada, evine geldikler F.K, “Paraları 5’e bölelim” dedi. Bunun üzerine soygunun başrol oyuncusu A.Ç, milyonuluk soygundan en büyük pay olan 600 bin lirayı aldı. Geriye kalan 400 bin lirayı ise F.K, O.K. ve İ.Ş. paylaşıyor. Ertesi gün O.K’nin işe gitmediğini ertesi gün başladığını öğrenen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, O.K’yi işyerinde gözaltına aldı. Zırhlı aracın şoförü M.Ç. ise emniyette, “Zırhlı aracın kapıları akü ile açılabiliyor” diyerek ekipleri yanıltmaya çalıştı. Ancak ekipler, zırhlı aracı bir güvenlik uzmanı şirketine götürerek, kapıların kaç dakikada açılabileceğini öğrendi. Kapının uzman bir kişi tarafından 10 dakikada açılacağını öğrenen ekipler, M.Ç’den şüphelenerek takibe aldı.

 

120 Bin liraya lüks otomobil alıp kasko yaptırmış

Soygun parasını bölüşen soygunculardan O.K, 120 bin lira vererek Şanlıurfa’da başkasının adına lüks bir otomobil satın aldı. O.K. ardından satın aldığı aracı 4 bin lira vererek kasko yaptırdı. Soygundan en büyük payı alan A.Ç ise paranın 300 bin liralık kısmını Şanlıurfa’da kayınpederinin evine koydu. Daha önceden 4 kere evlenen ve boşanan A.Ç, paranın yaklaşık 70 bin liralık kısmıyla da boşandığı eşlerinin nafaka borcunu ödedi. 130 bin lirayı da ablasının evine bırakıtı. Hareketlerinden şüphelendiği M.Ç’yi takip eden Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlı Büro Amirliği ekipleri, tekrardan ifadesine başvurmak üzere M.Ç’yi gözaltına aldı. Soygunu çözmek için yapılan araştırmalarda güvenlik kameralarını da incelemeye alan ekipler, olay esnasında zırhlı araca yaya bir şahsın geldiğini görünce soruşturmayı derinleştirdi. Bunun üzerine ekipler, güvenlik kamera görüntülerini M.Ç’ye izletti. Görüntüleri izleyen M.Ç, nakil aracına yaya olarak yaklaşan şahsın O.K. olduğunu söyledi. Ekipler de, A.Ç’yi yakalamak için soruşturma başladı.

 

Plajda güneşlenirken gözaltına alındı

Yapılan araştırmanın ardından A.Ç, Şanlıurfa’da gözaltına alındı. Emniyete götürülen A.Ç, planı M.Ç’nin yaptığını nakil aracından parayı O.K’nin aldığını söyledi. Bunun üzerine gözaltına alınan O.K, nakil aracından aldığı parayı T.M’ye verdiğini itiraf etti. 4 şahsın soygunu itiraf etmesi üzerine soygundan pay alan İ.Ş’de 4 arkadaşı ile birlikte Bodrum’da tatil yaparken plajda yakalanıyor. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen 3 zanlı, suçlarını itiraf ettikten sonra adliyeye sevk edildi. Öte yandan M.Ç. dün sevk edildiği mahkece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Toplamda 1 milyon 40 bin liradan geriye 520 bin lira kaldı. Zanlıların 520 bin liranın 120 bin lirasıyla lüks bir otomobil, 80 bin lirasıyla da otomobil satın aldığını öğrenilirken ele geçirilen 520 bin lira Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sergilendi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195