Title of a News Article

1. Yaşını kutluyor

.

1. Yaşını kutluyor
banner206
 Hilvan Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl kendi bünyesinde açtığı Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi 1. yılını doldurdu. Kadın kursiyerler, 1. yılını lokma dökerek kutladı.

Kadınlara yönelik iş istihdamı sağlamak ve içinde meslek edindirme kurslarının yer aldığı Hilvan Belediyesi tarafından açılan Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi, 1 yılı geride bıraktı. Biçki dikiş, , el sanatları, perspektif, bayan kuaförlüğü ve yerel kıyafet eğitimlerinin verildiği Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi'ndeki kursiyerler geride bıraktıkları 1. yılını lokma dökerek kutladı.

1 yıl içinde 6 eğitmen ile toplam 200 kursiyere mesleki eğitim verildiğini ve bu rakamın giderek büyüdüğünü açıklayan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,

'Amacımız yeterli eğitim alamayan ve mesleği olmayan ev hanımlarımızı ve genç kızlarımızı meslek sahibi olmasına yardımcı olmaktır. Bu çerçevede, eğitimlerini alan bayanlarımız kendi ekonomilerini elde edebilme şansına sahip oluyor. İnşallah farklı kurslar açıp, daha farklı alanlarda meslek edindirme eğitimlerine devam edeceğiz' dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195