Title of a News Article

10. günde 600e yakın terörist öldürüldü

10. günde 600e yakın terörist öldürüldü
banner206

10:27 : Gece boyu süren operasyonda 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi ve etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 oldu. 25 uçakla gece boyu devam eden bombardımanda ise 44 terör hedefi yerle bir edildi.

09.40 : Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki sınır karakoluna Suriye tarafından YPG'li teröristler taciz ateşi açtı. Derbesiye bölgesindeki teröristlere anında karşılık verildi, tank ve obüslerin karşı saldırısında iki YPG'li öldürüldü.

07.45 : Türk jetleri gece boyunca çok sayıda hava harekâtı düzenledi. Bombardımana tutulan yerler Afrin çevresi, Minniğ havalimanı, Kefrcene, Tel Rıfat ve Meryemin.

07.30 : Atak helikopterleri, gece saatlerinde Afrin çevresindeki YPG'li mevzilerini vurdu.

07.15 : Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP de, Burseya Dağı'na dikilen Türk bayrağının fotoğraflarını dünyaya geçti.

07.10 : Türk ordusu tarafından YPG'li teröristlerden dün alınan Burseya Dağı'ndan yeni görüntüler ortaya çıktı. Onlarca Türk özel kuvvetler askerinin dikkat çektiği görüntüde, sıcak çatışma anları yer alıyor. Video kaydının finalinde ise canlı yakalanan YPG'liler var.

YPG/PKK'nın Afrin'de en çok önem verdiği Burseya Dağı'nın TSK-ÖSO operasyonuyla kurtarılmasının ardından Zeytin Dalı Harekatı büyük ivme kazandı. Harekatın 10. günde Afrin şehir merkezine 13 kilometre kaldı.

Afrin'in kuzey doğusundaki Burseya Dağı'nda 7 yıldır üstlenen YPG/PKK'lı teröristler destansı bir operasyonla püskürtüldü.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 9. gününde dağa Türk bayrağı çekildi ve terör mevzileri darmadağın edildi. 

AFRİN'İN MERKEZİNE 13 KİLOMETRE KALDI

Burseya Dağı'yla birlikte 19 kritik nokta kurtarıldı. Stratejik dağın 13 kilometre uzağında Afrin merkezi bulunuyor.

BURSEYA DAĞI'NDAN AFRİN MANZARASI

MPT-76 İLE NÖBET

Çevre güvenliğini sağlayan Türk askeri, yerli silahımız MPT-76 ile poz vermeyi de ihmal etmedi.

haber7.com

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195