Title of a News Article

10 Polisi Şehit Etmek İstemişler

Milliyet, Viranşehir'de yaşanan çatışmada öldürülen 4 PKK'lının 35 kiloluk patlayıcılarla en az 10 polisi şehit etmek için eylem hazırlığında olduğuna ulaştı.

10 Polisi Şehit Etmek İstemişler
banner206

Milliyet'in haberine göre; Viranşehir ilçesine bombalı saldırı yapmak amacıyla gelen ancak 13 Mayıs’ta polisle çatışmaya girdikten sonra öldürülen PKK’lıların takip görüntüleri ortaya çıktı. Şanlıurfa Emniyeti’nin, iki PKK’lıyı ilçeye geldikleri andan itibaren takibe aldığı ve adım adım izlediği belirlendi. Takipler sırasında, iki PKK’lının eylem yapılacak hedeflere yönelik keşif çalışmaları sırasında “amele” gibi inşaatlarda çalıştıkları tespit edildi. Motorlu eylemcilerin, önce binek araç ile eylem planladıkları, ancak sonra plan değiştirip “düdüklü tencere” içine yerleştirilen bomba düzeneği ile eylemi organize ettikleri saptandı.

 

‘EN AZ 10 KOYUN GİDER’

Bir kuyumcudan destek alan iki PKK’lının, K.S. ve A.B. adlı iki Suriyeli’den de kalacak yer bulma konusunda yardım aldıkları anlaşıldı. Keşif çalışmalarının ardından iki PKK’lı, Suriye uyruklu Taha ve Ömer kod adını kullanan iki kişinin, Nusaybin’den getirdiği patlayıcılarla 31 kiloluk bomba düzeneği hazırladı. Düzenekte kullandıkları RDX maddesiyle patlayıcının şiddetini artırmayı hedefleyen iki PKK’lı, ilçe emniyet müdürlüğüne yönelik eylem için motorla giderken polisle girdikleri çatışmada vurularak etkisiz hale getirildi. İki şüpheliyle ilgili yapılan teknik takiplerde eylemcilerin telefon görüşmelerinde, “en az 10 koyun gider” şeklinde patlamadan kaynaklanacak can kaybıyla ilgili bilgilendirme yaptıkları anlaşıldı. Soruşturma çerçevesinde iki PKK’lıya yardım ve destek sağladıkları gerekçesiyle üç Suriyeli tutuklandı. (MİLLİYET)

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195