Title of a News Article

10 yıllık kan davası barışla sonlandı

.

10 yıllık kan davası barışla sonlandı
banner206
İstanbul'un yanı sıra Güneydoğunun bazı illerinde terör saldırıları devam ederken Şanlıurfa'da barış rüzgarları esmeye devam ediyor. Aynı aşirete mensup birbirlerine amca çocukları olan Oruç ile Tetik aileleri arasında 10 yıl önce başlayan kan davası barışla sonlandı.

Şanlıurfa'da 10 yıl önce aralarında çıkan bir tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Halil Oruç akrabası olan Ali Tetik tarafından öldürüldü. Cinayetin ardından Haltanlı aşiretine mensup birbirleriyle amca çocukları olan Oruç ailesiyle Tetik aileleri arasında kan davası başladı.

Aynı aşiret mensubu amca çocukları arasında kan davasının devam etmemesi ve başka kişi veya kişilerin öldürülmemesi  için devreye bu güne kadar çok sayıda kan davalı aşireti barıştıran doktor Feridun Öncel girdi. Şanlıurfa'nın barış elçisi olarak anılan Öncel yaptığı görüşmelerin ardından tarafları barışmaya ikna etti.

Haltanlı aşiretine mensup Oruç ile Tetik aileleri arasındaki barış töreni merkez Eyyübiye İlçesindeki şeyh Fatih Külliyesinde yapıldı. Okunan barış duasının ardından önce kan davalı akraba ailelerin ileri geleni Tetik ailesinden Cemal Tetik ile Oruç ailesinden Bozan Oruç birbirleriyle el sıkışarak aralarında 10 yıl süren kan davasına son verdiler. 2 ailenin ileri gelenlerinin ardından diğer aile mensupları da birbirleriyle el sıkışarak barıştılar.Barış törenin sonunda bağdaş kurarak yan yana oturan akrabalar kurulan yer sofrasında ikram edilen barış yemeğini birlikte yediler.

Barış töreninde bir konuşma yapan doktor Feridun Öncel Birliğimize ve bütünlüğümüze yönelik yapılan bu saldırılar karşısında iç hesaplaşmalarımızı ve kişisel çekişmelerimizi bir tarafa bırakarak yaratılmak istenen bu kaos ortamının bir an önce bertaraf edilmesi için dini,dili,ırkı ve düşüncesi ne olursa olsun yek vücut olmanın gerektiği bu zamanda iç barışımızı tehdit eden kan davalarının son bulması gerekiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195