Title of a News Article

11 günde ölü sayısı 270’i geçti

 11 günde ölü sayısı 270’i geçti
banner206
İsrail’in 10 gündür havadan ve denizden bombaladığı Gazze Şeridi’ne dün akşam saatlerinde kara operasyonu düzenlemesinin ardından 11 günde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 260’ı geçti.

İsrail’in 10 gündür havadan ve denizden bombaladığı Gazze Şeridi’ne dün akşam saatlerinde kara operasyonu düzenlemesinin ardından 11 günde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 270’ı geçti. Kara operasyonu sırasında en az 21 Filistinli kaybederken 1 İsrail askeri de öldü.

“Koruyucu Hat” adı altında Gazze’ye havadan ve denizden operasyon düzenleyen İsrail, saldırılarının 10. gününde kara operasyonu başlattı. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahya’dan içeri giren 8 bin İsrail askeri Hamas’ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugaylarıyla çatıştı. Çıkan çatışmalarda en az 21 Filistinli hayatını kaybederken, 1 İsrail askeri de öldü. Hamas’ın askeri kanadından yapılan açıklamada Beyt Lahya’da İsrailli kara birliklerini karşıladıkları ve çatışmaya girdikleri ifade edilirken İsrail’e zayiat verdiklerini ancak İsrail medyasında ölen İsrail askerinin ‘dost kurşunuyla’ öldüğü şeklinde lanse edildiği bildirildi.

İsrailli yetkililer kara operasyonunun amacının Gazze’den İsrail’e giden tünelleri yok etmek ve Hamas’ın askeri gücünü zayıflatmak olduğunu söyledi. Dün tünellerden İsrail’e İsrail’e sızan 13 Hamaslı asker İsrail’in attığı füzelerle öldürülmüştü. 8 bin askerin Gazze’de ilerleyişi sürerken, 18 bin asker daha yedek olarak göreve çağrıldı. İsrail, kara operasyonuna havadan ve denizden düzenlediği saldırılarla destek veriyor. Gazze’de İsrail’in vurduğu noktalardan siyah dumanlar yükseliyor ve kentten patlama sesleri yükseliyor. İsrailli yetkililer amaçlarının Hamas’ın askeri kanadını zayıflatmak olduğunu belirterek, Hamas’ı yok etmek veya Gazze’den dışarı atmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söylüyorlar.

 

5 AYLIK BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

İsrail’in düzenlediği son kara operasyonu sırasında 5 aylık bir bebek de hayatını kaybetti. Gazze’nin doğusundaki mahallelerden birine düzenlenen saldırılarda 9 Filistinli hayatını kaybederken, 5 aylık bir bebek de ölenler arasında bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195