Title of a News Article

11 Nisan'da şanlı kutlama...

.

11 Nisan'da şanlı kutlama...
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfalı Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, 11 Nisan Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği çeşitli etkinlikleri ve programları anlattı.

Urfalıların Kurtuluş Savaşı'nda  gösterdiği Şanlı direnişi ve destansı zaferini yeni nesillere yaşatmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından 9,10 ve 11 Nisan  tarihilerinde kent gelinde Kortej yürüyüşleri, Ödüllü 11 Nisan koşusu, Şehitleri anma ve mevlüd programları, kurtuluş mücadelesi söyleyişi, eski kurtuluş savaşı resim ve fotoğraf sergisi ve bir çok farklı etkinlik düzenleyecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzlenecek olan etkinlikler kapsamında Şanlıurfalı STK Temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, etkinliklerle ilgili STK Temsilcilerinin de görüş ve önerilerini aldı.

Büyükşehir Belediyesini Şanlıurfalılarla birlikte yönettiklerine dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'ya yakışır bir şekilde 11 Nisan etkinliklerini düzenleyeceklerini belirtti.

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mıza yakışır bir şekilde 11 Nisan etkinlikleri düzenleyeceğiz fakat eğlence kapsamında etkinlikler yer almayacak. Yarışmalar, ödül törenleri, Şanlıurfa'ya hizmet etmiş esnaf, bürokrat, sanatçı, iş adamı, siyasetçilerin buluşmaları olacak" dedi.

 

ETKİNKLER; 9 NİSAN'DA KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK

11 Nisan etkinlerini detaylı bir şekilde STK Temsilcileriyle paylaşan Başkan Nihat Çiftçi," Şanlıurfa'da 3 gün sürecek olan 11 Nisan Kurtuluş etkinleri ilk olarak 9 Nisan'da Balıklıgöl Platosundan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Şanlıurfa'mızın en önemli kesimi olan esnafımızı ve temsilcileriyle hep birlikte esnaf teşkilatları, şehit aileleri, halkımızla birlikte tüm dünyaya birlik ve beraberlik duruşunu göstereceğiz. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Milis Kuvvetleri ve kurtuluş mücadelesini sembolize eden çetelerin katılımı da olacak. Daha sonra 7 bölgeden katılımla mehteran gösterisi ile Meydan da kortej yürüyüşünü sona erdireceğiz. 9 Nisan'da başlayacak olan programlarımız yarışma ve ödül törenlerini de içeriyor. Gençler arasında 11 Nisanın ruhunu ve özünü anlatacak olan ödüllü resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenleyeceğiz bir tören ile de ödüllerini takdim edeceğiz. Daha sonrasında 'Kurtuluş' konulu resim sergimiz öğleden sonra 14.30 da açılacak. Akşamı saat 20.00 de ise Mehmet Akif İnan Konferans salonunda 'Kurtuluş Müzikali' gerçekleşecek" dedi.

 

TÜRK YILDIZLARI'NIN GELMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

11 Nisan Şanlıurfa'nın kurtuluşu etkinleri kapsamında 10 Nisan günü Türk Yıldızları Gösteri ekibiyle Şanlıurfa semalarında gösteri yapmayı planladıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Genel Kurmay Başkanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Allah'ın izniyle 11 Nisan etkinliklerinde Akrobasi uçuş ekibini Şanlıurfa'ya getirmeyi planlıyoruz" dedi.

 

ÖDÜLLÜ 11 NİSAN KOŞUSU

10 Nisan Pazar günü ödüllü 11 Nisan 11 Kilometrelik Kurtuluş Koşusunun startını vereceklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi," 10 Nisan saat 09.00'da tarihi mekanlarda bulunan Hasan Paşa Camii önünde başlayacak koşu ile; Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Caddesi, Uçak Savar Kavşağı, Tayip Erdoğan Bulvarı, Abide Kavşağı, Rabia Meydanı, Topçu Meydanı, Lekler Caddesinden Balıklıgöl platasunda son bulacak" şeklinde konuştu.

 

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUNACAK

Düzenlenen programlar kapsamında Şehitler için mevlid programı yapacaklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Vefa Berat Takdimi olacak ve şehitlerimiz için Mevlit okutacağız. Mevlit sonrası Urfa'nın değerleri Vefa Buluşmalarını gerçekleştirerek eskileri yad edip gelecek nesillerimize bu güzel miraslarımızı aktaracağız" dedi.

 

DEV PROJELERİN TEMELİ ATILACAK

11 Nisan Etkinlikleri kapsamında dev projelerimizin temel atma törenlerini gerçekleştireceklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "11 Nisan pazar günü saat 10.30'da Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonunda 'Kurtuluş Töreni Konferansı' gerçekleştireceğiz. Düzenlenen programda Şanlıurfa'nın kurtuluşu çeşitli gösterilerle sergilenecek. Ardından Büyükşehir belediyesi olarak başlatmış olduğumuz büyük projelerimizin 'Temel Atma Töreni'ni gerçekleştireceğiz.  Daha sonrasında Müslüm Akalın'ın anlatımıyla 'Kurtuluş Söyleşisi' gerçekleştirerek programı sonlandıracağız" şeklinde konuştu.

Sohbet havasında geçen toplantıda, STK Temsilcileri de bir bir önerlerini Başkan Nihat Çiftçi'ye ilettiler.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 16:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ömer Faruk önce
Ömer Faruk önce - 8 yıl Önce

Bence şehit haberleri varken bu yılda kutlama yapmayalım

SIRADAKİ HABER

banner195