Title of a News Article

11 Nisan dolu dolu kutlanacak

.

11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 97. yılı coşkuyla kutlanacak. Geçen yıl gibi bu yılda Türk Yıldızlarının gösteri yapacağı kutlamalara yoğun katılım olması bekleniyor. Etkinlikler hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan’ı dolu dolu kutlayacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 97. yılı dolayısıyla düzenledikleri programı açıkladı. Cumhuriyet Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Çiftçi, 11 Nisan etkinliklerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılımla kutlanacağını söyledi.

Urfa'nın şanlı ve destansı bir mücadeleyle bağımsızlığını kimsenin egemenliği altına bırakmadığı 11 Nisan tarihinin çok önemli bir gün olduğunu  belirten Çiftçi, “Biz, bu şanlı ecdadın nesli olarak tarihe altın harflerle yazılan 11 Nisan'ı, Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutluyoruz" dedi.

 

Erdoğan’a fahri hemşerilik beraatı verilecek

Etkinliklere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımlarını beklediklerini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Geçtiğimiz yıl TBMM Başkanımız ve Başbakanımızı ağırlayan şanlı şehrimiz, bu yılda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile onurlu bir günü daha yad edecektir.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisimiz, Şanlıurfa'ya vermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a fahri hemşerilik beraatını vermeyi karar almıştır. İnşallah 11 Nisan'da Cumhurbaşkanımıza Şanlıurfa'yı beraatını takdim edeceğiz" diye konuştu.

 

Çiftçi: Güçlü Türkiye için evet diyoruz

Konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına da değinen Başkan Çiftçi, mevcut parlamenter sistemin büyük sıkıntılar getirdiğini ve güçlü Türkiye yolunda bu sıkıntıların aşılması gerektiğini söyledi. Tarihten örnekler vererek sözlerini sürdüren Başkan Çiftçi, "94 yıldır yürürlükte olan parlamenter sistem, geçmişte bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirdi. Cumhuriyet demek halkın hakimiyeti demektir. Yasama, yürütme ve yargının millet tarafından belirlenmesi demektir. Ancak bu 94 yıllık tecrübemizde her zaman sıkıntılarla karşılaştık. Bu süreç içerisinde bir kere çok kısa süreli hükümetler meydana geldi. Hükümetlerin ortalama ömrü 1,5 yılı geçemedi. Bu bir yana koalisyon hükümetlerin var olduğunu görüyoruz. Ve burada da çok büyük bir koordine olamama gibi olumsuz olayları yaşadık. Bu 94 yıl içerisinde yürütme tek başlı idi. Yani Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olan anayasada geçiyordu. Ama bakanlar kurulu yani yürütmenin başı fiilen başbakandı. Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında sürekli çatışmalar yaşanıyordu. Mevcut sistem bizi istikrarlı hale getirmiyor, bizden güçlü iktidar çıkarmıyor, yasama, yürütme ve yargı arasındaki ayrılığı ortaya koyamıyor. İşte onun için 16 Nisan'da hep birlikte 'evet' diyerek bu sıkıntılı günleri hep birlikte aşacağız" şeklinde konuştu.

 

İşte 11 nisan programı

Başkan Nihat Çiftçi öte yandan bu yıl 7 Nisan'da başlayacak ve 15 Nisan tarihine kadar 8 günlük bir süreç içerisinde kutlanacak 11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu programının ayrıntılarını şöyle açıkladı:

"Etkinliklerimiz ilk olarak 7 Nisan tarihinde yani Cuma günü; bu yıl birincisini düzenleyeceğimiz Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarının açılışı ile başlayacak.

96 yayınevinin katılım göstereceği fuarımızda 50 yazar Şanlıurfalı okurları ile buluşacak. Bu da son derece önemli bir organizasyon. Şanlıurfa'da okumanın önemini gençlere aşılatabilmek için 225 bin adet kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Hedefimiz 1 milyon kitabı gençlerle buluşturmak. Bu açıdan tüm Şanlıurfa halkımızı fuarımıza davet ediyoruz.

7 Nisan Cuma günü; kitap fuarı açılışının ardından akşam Rabia meydanında İlahi dinletisi halkımıza sunulacak.

8 Nisan Cumartesi ise yine Rabia meydanında Kum Sanatı Gösterisi, yöresel halk oyunları ekiplerimizin gösterileri ve yine yöresel asvap gecesi programımız halkımızın beğenisine sunulacak.

9 Nisan Pazar günü ise 11 kilometrelik etaptan oluşan Kurtuluş koşumuz düzenlenecek. Yoğun kalıtımın olduğu koşumuzun ardından geçen yıl da şehrimize davet ettiğimiz Türk Yıldızlarının gösterileri sunulacak. Türk Yıldızları gösterisini izlemek isteyen vatandaşlarımız içinde Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz ulaşım imkanı sunacağız.

Pazar günkü etkinliğimiz akşam saatlerinde Rabia Meydanında Kurtuluş müzikali ile devam edecek.

10 Nisan Pazartesi günü ise Halil-Ür Rahman Gölü Platosundan başlayarak Rabia Meydanına kadar sürecek olan Kortej yürüyüşümüz olacak. Halkımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve Türkiye'nin bir çok şehrinden gelecek katılımcıların eşliğinde Kortej yürüyüşümüzün Rabia Meydanı durağında 11 Nisan açılış programı mız yer alacak. Mehteran ve Halk Oyunları Gösterisi ve bir çok etkinliklerimizin düzenleneceği gün içerisinde akşam saatlerinde ise sıra gecesi etkinliğimizi halkımızın beğenisine sunacağız.

11 Nisan Salı günü ise M. Akif İnan Konferans Salonunda Kurtuluş Töreni ve söyleşimiz düzenlenecek. Akşam saatlerinde de Rabia Meydanında Mehteran ve Halk Oyunları Gösterisi ekibi gösterilerini sunacaklar.  Akabinde Halk sanatçı ZARA'nın Şanlıurfalı halkımızla buluşması olacak. Sanatçımız Zara birbirinden güzel türküleri ve eserleri ile Kurtuluş Etkinliklerimize renk katacak.

Ardından 12 Nisan Çarşamba günü Grup Yürüyüşün ilahi dinletisi, 13 Nisan Perşembe günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörümüz Urfalı hocamız Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın söyleşisi, 14 Nisan Cuma günü Urfalı sanatçımız Cumali Özkaya'nın konseri ve 15 Nisan Cumartesi günü de Yasin Aktay'ın söyleşisi ile programlarımızın bu yıl ki etkinliklerini böylelikle tamamlamış olacağız."

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195