Title of a News Article

11 Nisan etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başlayacak

.

11 Nisan etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başlayacak
banner206

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikleri kapsamında 3 gün boyunca çeşitli programlarla 11 Nisan Kurtuluş Gününü anlamına ve önemine uygun şekilde vatandaşların katılımıyla kutlanacak.

Kurtuluş Günü programlarının birinci günü 9 Nisan 2016, Cumartesi saat 10.00'da Halil-ür Rahman Gölünden İl Protokolü, Gaziler, STK'lar ve vatandaşların katılımıyla düzenlenecek olan kortej yürüyüşüyle başlayacak olan etkinlikler, Rabia Meydanında 7 Coğrafi Bölgeden Halk Oyunları ve Mehteran Takımı gösterileriyle devam edecek.

Saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Konferans ve Kültür Merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa'nın Kurtuluşu temalı düzenlenen 'Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmalarının ödül töreni' düzenlenerek dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Ayrıca programın devamında dereceye giren eserler saat 14.30'da Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda vatandaşların ziyaretine açılacak.

9 Nisan Cumartesi Günü etkinlikleri, saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda, Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibinin sahneleyeceği Kurtuluş Müzikali ile Şanlıurfa'nın Kurtuluşunun birinci günü etkinlikleri tamamlanacak.

Üç gün sürecek 11 Nisan Kurtuluş Günü etkinliklerine tüm vatandaşları davet eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ecdadın kazandığı şanlı zaferin yıldönümünde tüm dünyaya Şanlıurfa'dan bir kez daha birlik ve beraberlik mesajı vereceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195