Title of a News Article

130 Kursiyer sertifika aldı

130 Kursiyer sertifika aldı
banner206
 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından açılan 7 ayrı girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 130 kursiyer sertifikalarını aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İş-Kur İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa açtığı 7 girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 130 kursiyer, Valilik konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Faruk Cömert yaptı. 130 kursiyerlere sertifika vermenin heyecanını yaşadıklarını belirten Cömert, şunları söyledi:

"Kentin çeşitli semtlerinde 7 tane kurs açtık. Bu kurslar, cilt bakım ve Güzellik Meslek Elemanı, Pastacı Yardımcısı, Çocuk Bakıcısı ve Çocuk Bakım Elemanı, Yönetici Sekreterlik ve Asistanlığı, Hazır Giyim ve Ev Tekstili, Ağ Teknolojileri Uzmanlığı ve Zihinsel Engelli çocukların ailelerine yönelik Hazır Giyim Kurslarıdır."

Açılan kurslar çerçevesinde kursiyerler devam ettikleri gün için 20 TL ücret aldıklarını söyleyen Cömert, önümüzdeki günlerde yeni kurslar açarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Çalışma İş-Kur İl Müdürü Necdet Karasev da, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız 7 kursta 130 kursiyere sertifikalarını vermek üzere burada bulunmaktayız. Başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise, "2014 yılında 7 kursu açarak 130 kursiyer mezun ettik. Önümüzdeki günler de farklı kurslar açarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu kurslar çerçevesinde bazı kursiyerlerimiz işe yerleştirildi. Bu tür kurslar açarak vatandaşlarımızın daha fazla işe yerleştirmelerini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195