Title of a News Article

1.5 Yaşındaki Çocuğun Gözüne Örgü Şişi Saplandı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, oynadığı örgü şişi gözüne saplanan 1.5 yaşındaki Fetullah Aşkın ameliyat edildi.

1.5 Yaşındaki Çocuğun Gözüne Örgü Şişi Saplandı
banner206

 Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, oynadığı örgü şişi gözüne saplanan 1.5 yaşındaki Fetullah Aşkın ameliyat edildi. Başarılı ameliyat sonrası küçük çocuğun görme kaybı yaşamadığı ve beyninde hasar oluşmadığı açıklandı.

Olay 10 gün önce Ceylanpınar İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, annesi mutfakta çalıştığı sırada odada bulunan Fethullah Aşkın, elinde oynadığı şiş yanlışlıkla sol gözünün alt boşluğundan yaklaşık 10 santim içeriye saplandı. Çığlıkları üzerine odaya giren yakınları, gözüne örgü şişi saplanan çocuğu hemen Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından, küçük çocuk Harran ÜniversitesiAraştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

ŞİŞ AMELİYATLA ÇIKARTILDI

Gözündeki şiş nedeniyle acılarla kıvranan küçük çocuk hemen ameliyata alındı. Beyine kadar saplanan şiş, Yrd. Doç. Dr. Erkan Çakmak başkalığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından çıkarıldı ve tahrip olan bölüm onarıldı. Görme yeteneğini yitirmeyen küçük çocuğun ameliyatıyla ilgili olarak konuşan doktor Çakmak, "Bize 1.5 yaşında gelen vakamızın sol gözünden beyin bölümüne yaklaşık 10-12 santim için örgü şişi saplanmış olarak geldi. Biz de ekip olarak bu şişi çıkartmak için başarılı bir operasyon yaptık. Hastamız 3 gün yoğun bakım ünitesinde tutarak takip ettik. Daha sonra normal servise aldık. Hastamız şu an gayet iyi görmesinde herhangi bir sıkıntı yok bu yüzden taburcu ediyoruz" diye konuştu. Anne ve babalara kesici ve delici aletler konusunda uyarıda bulunan Çakmak, "Evde kesici ve delici aletleri çocuklardan uzak tutsunlar. Çocukların ulaşamayacağı yerlere koysunlar" dedi.

Hastaneden taburcu olan Aşkın Ailesi ise doktorlara teşekkür ederekCeylanpınar İlçesi'ndeki evlerine döndü.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195