Title of a News Article

17 saniyelik sır

.

17 saniyelik sır
banner206
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin geçen 28 Kasım günü öldürülmesine ilişkin Emniyet İstihbarat ve Foto Film Şube Müdürlüğü ekiplerince çekilen iki ayrı kamera kaydında, vurulma anına ilişkin 17 saniyelik görüntünün bulunmadığı iddia edildi.
Polis kamerası kayıtlarında silah sesleri başladığı anda kayıt kesiliyor. 17 saniye sonra, olay yerine yakın bir yerde polisleri vuran teröristlerden ikinci sıradaki Uğur Yakışır’ın Dört Ayaklı Minare’nin yanından koşarak gitmesi görüntülere yansıyor. Görüntülerde Yakışır’ın koşarak gitmesinden 3 saniye sonra Elçi’nin yerde bulunan cesedi görüntüye yansıyor. Soruşturma dosyasında bulunan İstihbarat Şubesi kamerasında da görüntülerin olaydan sonra başladığı görülüyor.
 
Görüntüyü çeken polis, ifadesinde olay anında heyecandan kayıttan çıktığını söylerken, Diyarbakır Barosu yetkilileri kayıtlardan birinin tam silah sesi geldiği anda kesildiğini ve bu durumdan kuşku duyduklarını söyledi. Baro yetkilileri, ham kayıtların bağımsız bilirkişi tarafından incelenmesini istedi ve bunun için savcılığa başvurduklarını duyurdu.  
 
Tahir Elçi’nin öldürüldüğü olayla ilgili polisin kaydettiği yeni görüntüler ortaya çıktı.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195