Title of a News Article

200 kişinin katıldığı yürüyüşü 15 kişi tamamladı

 200 kişinin katıldığı yürüyüşü 15 kişi tamamladı
banner206

Şanlıurfa’da yetersiz ve düzensiz beslenmeyle mücadelede farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen ve 200 kişinin katıldığı 2 kilometrelik 'Yaşam için Kalori yak’ yürüyüşünü 15 kişi tamamlayabildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde yetersiz ve düzensiz beslenmeyle ortaya çıkan Malnütrisyon ile mücadelede farkındalık oluşturulması amacıyla akşam saatlerinde ‘Yaşam için Kalori yak’ yürüyüşü düzenlendi. SGK binası önünde başlayan ve aralarında SGK İl Müdürü İsmail Ünlü ile personelinin de bulunduğu yürüyüşe 200 kişi başladı. Etkinliğe katılan kalabalığın çoğu, SGK binasından 2 kilometre uzaklıkta bulunan Abide Kavşağı’ndaki bitiş çizgisine gelmeden yürüyüşü yarıda bıraktı. SGK İl Müdürü Ünlü’nün de aralarında yer aldığı 15 kişi yürüyüşü tamamlaması dikkat çekti.

SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, etkinlikle ihtiyacı olan çocuklara tam ve dengeli beslenme desteği sağlayabilmeyi amaçlayarak Malnütrisyon’ün önüne geçmeyi amaçladıklarını belirterek, "“Dünyada 5 yaş altı ölümlerin neredeyse yarısından fazlasından Malnütrisyon sorumludur. Malnütrisyon için risk faktörlerini taşıyan çocuklar daha sık izlenmeli ve annelerine mutlaka beslenme eğitimi verilmelidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195