Title of a News Article

2013 yılı Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

2013 yılı Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu
banner206
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği olarak bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve Yerel Seçimler, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonunun kuruluş çalışmaları ve Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle ertelenen ‘Yılın Gazetecilik Ödülleri’ töreni, nihayet Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl da; Görsel haber, Yazılı haber, Röportaj, TV programı ve Haber fotoğrafı olmak üzere 5 ayrı kategoride, toplam 48 eserden dereceye girenler, Basın Yayın Enformasyon Şube Müdürü Şerafettin Akın, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Şükrü Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Mithat Şengöz, Duayen Köşe Yazarlarımızdan Naci İpek ve Misbah Hicri, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Müslüm Abacıoğlu Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Talat Akay, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İpekyol Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arısüt, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Celal Çiftçi, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeniurfa Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç’tan oluşan Jüri üyelerimiz, 5 dalda değerlendirmeler yapıp, ödüle layık görülen gazetecileri belirledi.

 

5 kategoride toplam 48 eser yarıştı

Törende konuşan Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, törene katılanlara teşekkür ederek, “4. kez Şanlıurfa’da basın camiasını aileleri ve tüm halkımızla bir araya getiren, mesleki dayanışma, ortak değerlerde buluşma ve yarınların güzel Urfa’sına dair inanç, emek, direniş ve yürekli duruşun, heyecan ve gururunu hep birlikte bizlere bir kez daha yaşatan Allaha hamd olsun. Davetimize icabet eden, törenimize teşrif eden bütün değerli konuklarımız hoş geldiniz, hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. 2013 Yılı içerisinde yayınlanmış, 5 kategoride toplam 48 eserle yarışmamıza katılan bütün gazeteci arkadaşlarıma, yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Dereceye giren arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Jürimizde yer alan, zaman ve emeğini bizlere ayıran değerli heyet üyelerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dereceye giren arkadaşlarımıza takdim edeceğimiz hediyelere sponsorluk yaparak, etkinliğimize katkıda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Seviyeli ve daha güçlü bir Urfa basını için

2013 yılından bu yana Şanlıurfa basınının oldukça hareketli bir dönem geçirdiğini belirten Polat, “Uydudan yayın yapan Kanal Urfa’nın yanına, Güneydoğu, Edessa, Duru ve Ruha Tv’lerimiz de geldi. Türkiye’nin birçok ilinde bulunmayan Uydu yayıncılığında Urfa 5 TV’yle dikkat çekici bir il oldu. Yerel yazılı basındaki enflasyon ve dağınıklığı aşmayı amaçlayan birleşme sürecinde ikinci bir adım daha atıldı. Süreç içerisinde yaşanılan tüm sıkıntı, sancı ve zorluklara karşın yerel gazetelerimiz var olmaya, ayakta kalmaya çalışıyor. Basın, toplumun aynasıdır diye meşhur bir söz vardır. Gazetelerimiz, televizyonlarımız ve internet sitelerimiz Urfa’nın aynasıdır. Hayrıyla – şerriyle Urfa’yı yansıtmaktadır. Bugünkü Urfa medyası, bugünkü 2 milyonluk Urfa’nın eseridir. Toplum olarak düşüncelerimiz, isteklerimiz, kabul ve katılımımız bugünkü Urfa’yı ve Urfa basını şekillendirmektedir. Şanlıurfa Gazeteciler Birliği olarak kurulduğumuz günden beri Urfa basınının güçlenmesi, etkinlik ve kalitesinin artmasını arzuladık. Temiz, sağlıklı ve Urfa insanının hayrını gözeten seviyeli ve daha güçlü bir Urfa basını için ilgi ve desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

 

Teşekkür konuşmaları

Jüri adına kısa bir konuşma yapan Mehmet Talat Akay ise, jürinin tarafsız, titiz ve dikkatli incelemeler sonucunda dereceye girenleri tesbit ettiklerini belirterek, yarışmaya katılanlara teşekkür etti.

Bu yıl yine vefa ve jüri özel ödülü, yıllardır gazetecilik yapan, basın mesleğine emek ve onurlarıyla katkı sunan Şanlıurfa Merkezden duayen Köşe Yazarı Mehmet Göncü, Akçakale’den Gazeteci Mehmet Dikeç, Siverek’ten Gazeteci Şükrü Dolaş ve Viranşehir ilçemizden yılların gazetecisi Eyyüp Seyrek’e Onur Plaketi takdim edildi.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Vefa ve Onur Ödülünü alan Mehmet Göncü, Mehmet Dikeç, Eyüp Seyrek ve Şükrü Dolaş, yarışmacılardan Kadir Çelikcan, Bermal Melik ile ödüllerini takdim eden Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Cuma Ağaç, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Ferhat Özer, Sivil Der Fahri Başkanı Koçali Aymaz ile yarışmada dereceye girenlere ödüllerini ve plaketlerini veren Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tepe, Genel Sekreter Yardımcıları Mahmut Kırıkçı ve Mehmet Emin Özçınar, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Emin Aydın, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu da birer teşekkür konuşması yaptılar.

 

Yarışmacılara plaket ve ödül

Dereceye girenler ve eserlerinin isimleri şöyle;

10 eserin katıldığı Görüntülü Haber dalında,

1- Ferhat Özer ‘AK Tren Geldi’

2- Ömer Pınar ‘Elektrik kesilince’

3- Rabia Çetin ‘Kalem Tutan Eller Tarlada’

 

19 eserin katıldığı Yazılı Haber dalında:

1- Nazlı Nomer ‘Babamı Korkutun, Beni Okutun’

2- Şeyhmus Aydoğdu ‘Urfa’nın Sigortası attı’

3- Gülizar Gülebak ‘Öyle Bir Hayatları Var ki’

 

6 eserin katıldığı Fotoğraf dalında:

1-Müslüm Etgü ‘Sınırda gerginlik’

2-Salih Demir ‘Gitme Babacığım’

3-Fethi Güzelses ‘Trafo patladı’

 

9 eserin katıldığı Röportaj dalında:

1-Bermal Melik ‘Bir Bayrak rüzgar bekliyor’

2-İshak Polat ‘Annenizi kaybettiğinizde bir tarafınız yok oluyor’

3- Şahin Öznur ‘Sesiz Çoğunluğumuzun Sesi’

 

4 eserin katıldığı TV Programı dalında:

1- Kadir Çelikcan ‘Çözüm Noktası’ (Analar bir arada)

2- Kübra Özer-Zeynep Çoban ‘İftarda sizdeyiz’

3- Ö.Salih Ünlü ‘Kentin Işıkları’

4- Halil- Gülsüm Munar ‘Cennet Vatanım’

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195