Title of a News Article

2017'nin ulaşım planı Urfalıları sevindirecek

.

2017'nin ulaşım planı Urfalıları sevindirecek
banner206

Şanlıurfa merkez'de hem çevre yolların yapımı hem de yeni imar alanlarındaki yollarını dağları yararak açtıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın gelişimi için dağları yarıyoruz" dedi.

Dağ eteği bölgesinde 50 metrelik bulvar açma çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Çiftçi: "Çelik köprülerle Haliliye Karaköprü'ye bağlanıyor. Dağ eteği yolunun kavşakları 30 metrelik ve 50 metrelik bulvarlara bağlanıyor. Meclisimiz 50 metrelik bulvara Turgut Özal ismini verdi. Bu bulvarı Karaköprü'de 50 metrelik çevre yoluna bağlayacağız. Çevre yollar Şanlıurfa'nın gelişimi için ana meselelerdir. Şanlıurfa'nın gelişimi için dağları yarıyoruz. Liderimiz yol medeniyettir dedi. Bizde Şanlıurfa'nın medeniyeti için çevre yolların ve gerekse dağ eteği ve gerekse maşuk bölgesinde bitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu geniş bulvarlar lafla değil, alın teri ve makinelerin gücüyle oluyor" şeklinde konuştu.

 

'2017 YILI YOL ANLAMINDA ÖNEMLİ BİR YIL OLACAK'

2017 yılında Şanlıurfa için planlama yaptıklarını belirten Başkan Çiftçi: "6 aylık çalışmamız bugün arkadaşlarımızla inceledik. Hedefimiz Şanlıurfa'nın tüm ilçelerini ve çevre yollarını birbirine bağlayacağız. Dolayısıyla Şanlıurfa'yı trafik anlamında rahatlatacağız. İnşallah 2017 yılı Şanlıurfa’mız için yol anlamında önemli bir yıl olacak. Şanlıurfa merkezde Fen İşleri Daire Başkanlığımız aşınan yollar için planlama yaptı. Kış mevsimini geçtiğimiz gibi Büyükşehir'e ait olan 15 metre ve üzeri tüm yolların sıcak asfaltını yapacağız. 1 yıldır İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığımız bu alanda imar çalışması yapıyor. 10 yıldır bekleniliyor. Buradaki insanlar umut içerisinde bırakıldı. Gerek alt yapı, gerek yol, gerekse imar çalışmaları anlamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı sayesinde adımlar atılıyor" diyerek yapacak çok işlerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 11:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
ibrahim
ibrahim - 7 yıl Önce

biz bu yolun asfalt olması için bir yıldır uğraşıyoruz. yazmadığımız dilekçe kalmadı.etmediğimiz şikâyet kalmadı ama boş. kışın her yer çamur çocuklar Okula büyük zorluklarla gidiyor.yazın tozdan geçilmiyor. aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. adres ahmet Yesevi Mah 9827.sk haliliye 25 metre yol

SIRADAKİ HABER

banner195