Title of a News Article

23 Nisan’a Urfa sıra geceleri damga vurdu

23 Nisan’a Urfa sıra geceleri damga vurdu
banner206

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da coşkuyla kutlanıyor. Kentin Eyyübiye ilçesinde bulunan Ahmet Hamdi Akseki ilkokulunda düzenlenen programa ‘Urfa sıra geceleri’ gösterisi sergileyen çocuklar damga vurdu. Nemrudun kızı türküsü eşliğinde halay çeken çocuklar, temsili olarak çiğköfte de yoğurdu. Çocuklar tarafından çeşitli gösteriler düzenlenen programda 23 Nisan şiirleri de okundu.

Burada bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “Sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizde bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olan ve tarihe geçen millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla Ulusal Egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.” Dedi.

Müdür İlci, “Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek heyecanla, coşkuyla, rengarenk görüntülerle dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan büyük kıvanç duymaktayız. Sevgili çocuklar, sevgili gençler, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri her şeyin en güzeline layık olan sizler okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, takip eden, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiniz müddetçe ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. Bu donanım sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın, başarmak için samimi ve gayretli olun. Vatanımızı bölüp parçalamaya çalışan art niyetli vatan hainlerinin karanlık oyunlarına alet olmayalım. Türkü, Kürdü, Arab'ıyla vatanımızı dünyanın en iyi ülkesi haline getirelim. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermeyelim.” Diye konuştu. Öte yandan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlık için pedalla sloganıyla bazı öğrencilere bisiklet hediye edildi. Bisiklet takdim töreninde kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Bugün 500 bisiklet, toplamda 2 bin 500 bisiklet sizlere takdim edilecek.” Dedi.

Bu arada 23 Nisan kutlama programına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, 20’nci Zırhlı Tuğay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195