Title of a News Article

25 Mart’a dikkat!

 25 Mart’a dikkat!
banner206

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan duyuruda, 2013 yılında kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanname süresinin 25 Mart 2014 Salı günü sona ereceği belirtildi.

Şanlıurfa vergi dairesi Başkan Vekili Cemal Demir, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 Yılında kira geliri elde eden vatandaşlarımızın gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Mart 2014 tarihinde başladığını, 25 Mart 2014 tarihinde sona ereceği duyuruldu. Alışveriş merkezlerinde görevlendirilen personeller yardımıyla elektronik ortamlarda beyannamelerin doldurulabildiğini hatırlatan Demir açıklamasında, "Tahakkuk eden vergilerin de Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte vergi dairelerine ve tahsile yetkili banka şubelerine ödenmesi gerekmektedir. Mükelleflerimize kolaylık olması açısından Başkanlığımızca İl merkezindeki Piazza AVM ve Urfa City (Mozaik) AVM'de görevlendirilen personelimiz vasıtasıyla önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine göre mükelleflerimizin beyannameleri elektronik ortamda doldurulmaktadır. Böylece mükelleflerimiz vergi dairesine gitmeden beyannamelerini vermiş olmaktadırlar. Beyannamelerini internet ortamında kendileri vermek isteyen vatandaşlarımız www.gib.gov.tr adresindeki "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"ne göre beyannamelerini verebilir ve ödenecek gelir vergisini de hesaplayabilirler" dedi.

Ev ve iş yeri sahiplerinin zor durumda kalmaması için kira gelirlerini doğru ve zamanında beyan edilmesini isteyen Demir, uyarısını şöyle sürdürdü:

"Sıkı takip edilen kira gelirleri nedeniyle vatandaşlarımızın ilerde zor durumda kalmamaları için 2013 yılına ait kira gelirlerini doğru ve zamanında beyan etmeleri gerekmektedir. Vergi idaresi tarafından istisna sınırının üzerinde olup beyan edilmeyen kira gelirlerinin tespit edilmesi halinde hem istisnadan yararlandırılmayacak, hem de vergiler vergi ziyaı cezası ve gecikme faiziyle birlikte tahsil edilecektir.

2008 yılında iş yeri kiralarının tamamı, mesken kiralarının ise 500 TL ve üzerinin banka, finans kurumu veya PTT aracılığıyla tahsil zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Demir, aksi halde hareket eden ve tespit edilenlere Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 355. maddesinde yer alan özel usulsüzlük cezası kesildiğini de kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195