Title of a News Article

4 Kız öğrenciyi eğitime kazandırdı

.

4 Kız öğrenciyi eğitime kazandırdı
banner206

 Viranşehir’in Anıt Mahallesinde Anıt Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Nizamettin Aksoy okula bırakan 4 kız öğrencinin ailelerini ikna ederek öğrencilerin eğitime devam etmesini sağladı.

Merkeze bağlı Anıt Mahallesi Anıt Ortaokulu’nda eğitim gören kız öğrencilerin okula devam etmemeleri üzerine Anıt Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Nizamettin Aksoy, Okul Müdürü Mehmet Uğur Doğan, Müdür Yardımcıları Nazım Kanar, Muhammed Gökkan ve Okul Rehber Öğretmeni Rümeysa Tekin ile öğrencilerin ailelerini ziyaret etti.

Aksoy ve beraberindeki heyet kız çocukların ailelerini ziyaret edip kızlarının okula devam etmesi yönünde görüşme yaptılar. Fedakar öğretmenlerin kararlı ve ısrarlı olmalarına aileler dayanamayıp kız çocuklarının eğitime devam etmesin noktasında ikna oldu.

4 Körpecik yüreği okula kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Okul Müdürü Mehmet Uğur Doğan: “ Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bir gerçeği de kız çocuklarının eğitime devam etmemesidir. Ekonomik durum, örf ve adetler bazı kız öğrencilerin okula tamamen bırakmasına neden oluyor. Yaşanan bu durumdan birilerini suçlamak doğru değil. Aileleri ziyaret ederek durumu yerinde gördük. Kız çocuklarımızın aileleri kızlarını okula göndermek istiyor. Onun içinde ikna çabalarımız meyvesini verdi. Kız çocuklarımızı eğitime kazandıran öğretmenlerimize ve bizleri kırmayarak kızlarını okula göndermeye ikna olan ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Viransehirinsesi.com

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2017, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195