Title of a News Article

4 Yıldır buruk bayram geçiriyorlar

4 Yıldır buruk bayram geçiriyorlar
banner206

Suriye'de çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan ve Akçakale ilçesinde yaşayan binlerce Suriyeli, 4 yıldır bayramlarını ülkelerinden uzakta yaşamanın burukluğunu hissediyor. Diğer yandan, Akçakale ilçe merkezinde 40 bin, çadır kentte ise 30 bin Suriyeli yaşıyor.

Suriye'deki bayramlarını iç çekerek anlatan Suriyeliler, "Bayramı insanlar ancak evlerinde, vatanlarında ve akrabalarının olduğu bir ortamda doyasıya yaşayabilir" diyerek özlem ve hasretlerini dile getiriyorlar.

Akçakale ilçesinde 5 yıldır eşi, iki gelini ve 6 torunuyla yaşamını devam ettiren Abu Nur, büyük çocuğunun işlettiği kafe ile hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını dile getirdi. Abu Nur, "Vatanımızda kendi halimizde mutlu bir şekilde yaşıyorduk. İç savaş çıkması ile birlikte Türkiye'ye geldik ve misafirliğimiz devam ediyor. Sağ olsunlar bizlere her konuda yardımcı olmaktadırlar. Bizler dört yıldır Türkiye'deyiz ve Türk halkı bizlere kucaklarını açtılar. Bizler Türkiye'de Erdoğan'ın himayesinde yaşıyoruz. Allah ona uzun ömürler versin ve onu korusun. Akçakale'de iyi insanların ve Türk halkının iyi niyetli muhtarının himayesinde yaşantımızı devam ettirmekteyiz. Bizler her demde Reis Erdoğan'ı, hükumetini şükür ve minnetle anmaktayız. Suriye'de bayramda önce rahmetli babamla önce bayram namazında birlikte giderdik.Daha sonra vefat etmiş büyüklerimizin mezarlarını gider ziyaret ederdik.Sonrada eve gelir imkanlar nispetinde yemek yapar ve yakınlarımızı, komşularımızı yemeğe davet ederdik.Türkiye'de ise önce gittik bayram namazını kıldık, daha sonra mahalle muhtarını ve komşularımızı ziyaret ettik" diye konuştu.

Abu Nur'un eşi Cemile Bitar ise ülkesindeki bayramları ve Türkiye'de geçen dört yıl içerisinde bayramların nasıl geçtiğini anlattı. Cemile Bitar, "Evet öyle günler yaşadık ki mutluyduk ve huzurluyduk. Akrabalarımız erken saatte toplanır hep birlikte namaza giderlerde.Babam hayatta idi o gelir bizleri ziyaret eder ve çocuklarıma harçlık verirdi. Bayram üzeri aşiretin büyükleri toplanır bir birlerini ziyaret ederdi. İnsanlar arası samimiyet ve hoş görü mevcut idi. O güzelim günler artık hayal oldu. Ülkemizi terk etmek zorunda kaldık. Allah'tan dileğim vatanımızın tekrar eski günlerdeki gibi yaşanılabilir olmasıdır. Diğer bir nokta ise içinde yaşadığımız ülkenin huzur ve güven içerisinde kalmasıdır. Türkiye'de güven içindeyiz, insanlar bizlere saygı gösteriyor ve yaşamımız gayet güzel geçiyor. Burada güzel insanlarla karşılaştık. İnanın vatanımızı bizlere aratmıyorlar. En önemlisi kendimizi vatanımızda gibi hissediyoruz. İnsanın memleketinde olması başkadır. Burada kendimizi sıkışmış gibi hissediyoruz. İnşallah dileğimiz bir an evvel ülkemize dönmemizdir. Burada hiç bir konuda sıkıntı yaşamadık. Bu konuda Türk halkına ve devletine müteşekkiriz. İnşallah bütün Müslümanlar olarak huzur ve güven içinde yaşarız" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195