Title of a News Article

4 yöre 1 oda ile protokol imzalandı

4 yöre 1 oda ile protokol imzalandı
banner206
Bodrum Ticaret Odası ile Şanlıurfa, Antakya ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odaları arasında, "4 Yöre 1 Oda" projesi protokolü imzalandı. Bölgesel işbirliklerinin geliştirilmesi, il ve ilçelerin tanıtımı ve ticaretinin desteklenmesi kapsamında gerçekleştirilen “4 Yöre, 1 Oda” Projesi’ne, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek imza attı.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Personelleri Bodrum Ticaret Odası’nın (BODTO) davetlisi olarak geldikleri Bodrum’da BODTO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı ile projenin başlangıç temelleri atılarak 4 Oda arasında "4 Yöre 1 Oda" projesi protokolü imzalandı. Protokol imza törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Antakya TSO Başkanı Hikmet Çinçin, Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek katıldı.
TOBB'a bağlı oda ve borsalar arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi, ortak çalışmaların artırılması, üye işletmelerin, personelin ve yönetimlerin gelişmesine katkı sağlayacak ortaklık yapısının kurularak, farklı yörelerin, farklı piyasa ve sektörlerin rekabetçiliğinin geliştirilmesi, işbirliklerinin kurulması amacıyla harekete geçilen "4 Yöre 1 Oda" Projesi çerçevesinde, protokolün tarafları sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacak, her türlü faaliyet, kardeş oda stantları kuracak, yerel ürünleri tüccarlar aracılığıyla diğer illerde tanıtacak, irtibat personeli bulunduracak. Ayrıca tarafların, benzer çalışmalarda da birlikte hareket etmesi hedefleniyor.
Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek şunları dile getirdi: “Odalarımız işbirliği, güç birliği anlayışında bir araya gelerek “Ortak Sorunlara Ortak Çözümler” üretilmesi, kaynak tasarrufu sağlanması, ortaklık ve işbirliği kültürünün geliştirilmesi, tarım, turizm, sanayi ve ticaretin her alanında birlikteliğin sağlanarak dayanıma içinde hareket edilmesi adına yapılan bu işbirliğinin şehrimize ve imzası bulunan illerimize hayırlı olmasını diliyorum.
Bölgesel kalkınma geçmişte olduğu gibi bir yaklaşım yerine artık bölgesel, yerel, ulusal ve hatta uluslararası aktörlerin katılımıyla gerçekleşebilecek bir olgu olarak günümüzde yerini almıştır. Yeni yönetişim mekanizmaları ve kalkınmanın yeni dinamikleri bölgesel kalkınmanın tanımını, stratejilerini, müdahale biçimlerini, aktörlerini, örgütlerini ve kurumsal yapılarını değiştirmiştir. Birbirinden zengin kıymetli arlıkları olan bu şehirlerimiz ile yapmış olduğumuz protokolle başta kentlerimizin tanıtımı olmak üzere her türlü sınai ve ticari faaliyetlerinde birbirlerine rol model olarak destek olacaklarına inanıyorum.”
Gerçekleşen imza törenine, ŞUTSO Genel Sekreteri Nihal Dörtkardeş ve Turizm A.Ş Genel Müdürü Mehmet Uncu da katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195