Title of a News Article

44 Üniversite Urfa’da kendini tanıtacak

44 Üniversite Urfa’da kendini tanıtacak
banner206

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İl Mili Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 7. Şanlıurfa Kariyer günleri Topçu Meydanında açıldı. 44 farklı üniversitenin kendini tanıtacağı fuar 3 gün boyunca açık kalacak.

Açılış programına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Abuzer Pınar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkerim Yavuz, öğrenciler, öğrenci velileri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, “Bugün 7.’si düzenlemekte olan kariyer günleri vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Lise öğrencisinin en büyük hayali üniversite öğrencisi olmaktır ve lise öğrencisinin en büyük kaygısı da acaba üniversiteyi kazanabilecek miyim, lise son sınıfa öğrenci ya da liseyi bitiripte üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler bu kaygıyı daha fazla yaşarlar.” Dedi.

Vali Yardımcısı Yıldız, “Kaygı daha fazla olunca da ters teper ve motivasyon düşer dersleri boşlayabilirler. Kaygı çok az olduğunda ya da kaygı hiç olmadığı zamanlar yine motivasyon düşer ve öğrenci dersleri boşlayabilirler. Dolayısıyla uzmanlarında söylediği gibi belli bir seviye de kaygının olması lazım. Öğrenciler belli seviyede kaygının içerisinde disiplinli ve düzenli ders çalıştığı zaman üniversite sınavını kazanmayla ilgili inancı artar. Çünkü bu inancını ders çalışmayla geçiştirmiştir. Bir kaygı daha vardır diyelim öğrenci üniversite sınavını kazanacağına inanıyor ama hangi üniversiteye gidecek, hangi bölümü tercih edecek, hangi meslekte uzmanlaşacak. Bu konularda da kararsızsa yine motivasyon düşer. Diyelim öğrenci üniversiteyi kazandığında istemediği bir bölüme gittiğinde üniversitede mutsuz olur, üniversiteyi bitirdiği zamanda iş hayatına atıldığında iş hayatında da mutsuz olur. Ya da üniversite birinci sınıftayken tekrar sınava hazırlanır ve istediği bölüm ve üniversiteyi kazanmak için hazırlık yapar. Öğrenciler için bu çok önemlidir ve öğrencileri bu konularda bilgilendirilmesi gerekmektedir. Diğer taraftan da üniversitelerimiz arasında tatlı bir rekabet var. Her üniversite gerek televizyon programlarında gerekse gazetelerde basın yoluyla kendi üniversitelerini tanıtırlar. Amaç başarılı öğrencilere üniversiteyi kazandırmak ve üniversitenin başarısını arttırmaktır. Bu tanıtım yollarından biri de lise öğrencilerinin bulunacağı mekanlarda üniversitelerle birebir iletişime geçmektir bunlardan biri de bugün yürütülmekte bu fuarlardır. Bu fuar 3 gün boyunca sürecek ve 44 değerli üniversitelerimiz bu fuarda stantlar açtılar ve 3 gün boyunca üniversite adaylarına, anne ve babalarına üniversite ile ilgili bilgi verilecek ve mesleki hayatlarında bilgiler verilecek. Ben bu fuarın üniversiteye aday öğrencilerimiz için, anne ve babaları için üniversitelerimiz ve Şanlıurfa için hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Davetliler daha sonra bir bir üniversite statlarını inceledi.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195