Title of a News Article

5 Bin fidan toprakla buluştu

.

5 Bin fidan toprakla buluştu
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yeşil alan çalışmaları kapsamında yılın ilk iki ayında 105 bin ağaç fidanı toprakla buluşturuldu. Çalışmanın ‘Sizin de dikili bir ağacınız olsun’ kampanyası kapsamında ise Bozova Çatak'ta düzenlenen programla 5 bin ağaç fidanına can suyu verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yeşil alan çalışmaları sürüyor. Son bir yılda Şanlıurfa'ya 500 bin metrekarelik yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, bu kez fidan dikim çalışmaları ile toprağın olduğu her bölgeye uzun ömürlü bitkiler kazandırmak için kolları sıvadı.

2017 yılının ilk iki ayında 105 bin ağaç fidanını toprakla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, çalışma kapsamında düzenlediği 'Sizin de dikili bir ağacınız olsun' kampanyası çerçevesinde Çatak Sosyal Tesislerinde Şanlıurfalı şehitler anısına 5 bin fidan dikimi gerçekleştirdi.

Fidan dikimi ile ilgili düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin yanı sıra Vali Güngör Azim Tuna, Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: YEŞİLLER İÇİNDE BİR ŞANLIURFA HEDEFLİYORUZ

Programda tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi amaçlarının Şanlıurfa'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak ve 'Yeşiller İçinde Bir Şanlıurfa' oluşturmak olduğunu söyledi. Hedeflerine ulaşmak için ekipleri ile sahada olduklarını belirten Başkan Çiftçi, "Bilindiği gibi Şanlıurfa kurak bir iklim kuşağında yer alıyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak bu iklim kuşağında yer alan halkımızın yeşilin ağırlıkta olduğu ortamlarda ferah bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu yöndeki çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Büyükşehir Belediyemizin 2017 yılı için belirlediği yeşil alan planlaması sürüyor. Yılın ilk iki ayında toprakla buluşturduğumuz 105 bin fidanın ardından bugün de 5 bin ağaç fidanımıza can suyunu vereceğiz. Bununla da yeterli kalmayıp yeşil alan çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasında özellikle vatan sevgisine vurgu yapan Başkan Çiftçi, "Memleketimizin daha da güzel olabilmesi için hepimizde vatan sevgisi, toprak sevgisi, doğa, memleket sevgisi olması lazım. Memleket sevgisi olmadan hiç bir şey olmuyor. Bu bilinçle kampanyamıza destek sunan tüm halkımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Çiftçi konuşmasını Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' şiiri ile bitirdi.

Ardından kürsüye gelen Vali Güngör Azim Tuna ise, kampanyadan dolayı Büyükşehir Belediyesini tebrik etti. Vali Tuna, "Bizim insanımız hizmetin de her şeyin de en iyisine layık. Bu çerçevede yeşil alan çalışmalarına önem verilmelidir" dedi.

Daha sonra kampanyaya katılan vatandaşları selamlayan AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de, Şanlıurfa'da yeşil alanlara yönelik çalışmalara tüm halkın katılım göstermesi yönünde çağrıda bulundu.

Konuşmaların ardından ilk ağaç fidanını Başkan Çiftçi ile Vali Tuna, Viranşehir'de yaşanan hain terör saldırısında yaşamını yitiren Ahmet Oktay Günak anısına toprakla buluşturdu. Akşam saatlerine kadar süren program çerçevesinde 5 bin ağaç fidanı toprakla buluşturuldu.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 08:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 7 yıl Önce

emeği geçenlere teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142