Title of a News Article

5 Bin İmam alınıyor

.

5 Bin İmam alınıyor
banner206
 Terörle mücadele kapsamında operasyonların sürdüğü yerlerde halkı galeyana getiren sözde imamlara karşı tedbirler arttırıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, yapılacak sınavla, 5 bin sözleşmeli imam-hatip alınacağının müjdesini verdi. Sınavlar, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 20 ilde yapılacak.

“Devlet camiye saldırıyor” diye propaganda yapan, “hendek kazmak farzdır” açıklamaları ile halkın din duygularını istismar eden imamların tespit edilmesinden sonra devlet harekete geçti. Terörle mücadele kapsamında operasyonların sürdüğü yerlerde, ortaya çıkan sahte imamlar, cübbe ve sarıklarıyla zaman zaman çıkıp açıklamalar yapmış, belediyelerin verdiği bin TL maaşla defin işlemlerinde görev almışlardı. Geçtiğimiz günlerde Erzincan'da halka konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Köylerimizin bazılarında şu an camilerde imamlar yok. Bu sorunu çözmek için arkadaşlara talimatlar verdim. Maliye Bakanımız imzayı attı, 5 bin vekil imam atanacak” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

 

4-B SÖZLEŞMELİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da, imam, müezzin ve hafız eksiğini hızla gidermek için harekete geçti. Bu amaçla Diyanet, 5 bin sözleşmeli imam-hatip alacak. 4-B sözleşmeli olarak yapılacak imam-hatipler için İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam Hatip Lisesi mezunu olma şartlarıyla birlikte, KPSS'den en az 50 puan alma kuralı konuldu. Hafızlar için Hafızlık Belgesi de talep edilecek.

 

SINAVLAR 20 İLDE

Sınav, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul, Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa, Rize, Van, illerindeki sınav merkezlerinde yapılacak. Adaylar, sözlü sınava girmek istedikleri sınav merkezini e-başvuru formundaki ilgili kısımda belirtecek. Başvurular, 22 Haziran'a kadar alınacak, sınav tarihi ise başvuruların ardından belirlenecek, Başkanlığımız internet sitesinde ilan edilecek. (YENİ ŞAFAK)

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195