Title of a News Article

5 Bin Suriyeli geçiş yaptı

 5 Bin Suriyeli geçiş yaptı
banner206

IŞID tehdidinden kaçan ve dünden itibaren geçmek için bekledikleri sınırdan bugün verilen izinle Türkiye'ye alınan Suriyeli sayısının yaklaşık 5 bin olduğu bildirildi.Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, geçişlerine izin verilen Suriyelilere ilişkin, "Sığınmacıları uygun bir yerde misafir edeceğiz" dedi.Geçişi kontrollü şekilde yaptık ve kimlik bilgilerini de aldık. Bu konuda hazırlıklıyız. Sığınmacıları uygun bir yerde misafir edeceğiz" diye konuştu. Vali Küçük, misafirlerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. 

Sınır bölgesinden yaralıların da alındığını ifade eden Küçük, güvenlik güçlerinin önlemlerinin de sürdüğünü vurguladı.Bu arada bir süre oluşturulan güvenli alanda bekleyen Suriyelilerden bir bölümü akrabalarının yaşadığı Suruç'un 11 Nisan Mahallesi'ne gitti.

Bölgeye gelen Türk Kızılayı ekipleri de misafirlere su ve gıda yardımında bulunuyor.  Türkiye tarafına geçen ve sınır hattına yakın bir noktada bekleyen Suriyelilerin, gruplar halinde Suruç'un Aligör Mahallesi'nde bulunan Aligör Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na götürülmelerine başlandı.

Suriyelilerin YİBO'da kayıtları yapıldıktan sonra yakınlarının yanına gitmelerine izin verileceği öğrenilirken, yakını olmayanların ise YİBO ve ilçedeki spor salonu ile resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirileceği kaydedildi. AFAD yetkilileri ilk aşamada Suriyelilerin kamplara alınmayacağını, Türkiye'de yakını olmayanların tespit edilmesinin ardından önümüzdeki günlerde Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman'da bulunan kamplara transfer edilerek barınmalarının sağlanacağı öğrenildi.

Sınırda bekleyen Suriyeliler arasında hasta ve yaşlılara öncelik tanınarak YİBO'ya götürüldüğü görülürken, sınırın Suriye tarafında ise silah sesleri aralıklarla devam ediyor ve zaman zaman meydana gelen patlamalar tedirginliğe neden oluyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195