Title of a News Article

5 günde 20 bin kişi ziyaret etti

 5 günde 20 bin kişi ziyaret etti
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen pazar günü açılışı yapılan Şanlıurfa Müzesi'ni 5 günda 20 bin kişi ziyaret etti.

Şanlıurfa’da iki yılda yapımı tamamlanan ve Türkiye’nin en büyük müzeleri arasında yer alan Şanlıurfa Müzesi, açılışının ardından ziyaretçi akınına uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen pazar akşamı açılışını yaptığı 34 bin metrekare alan üzerine kurulu müzeyi 5 günde 20 bin kişi ziyaret etti. Cilalı taş devri, Neolitik dönem ve antik çağlardan kalan eserler ile Hazreti İbrahim’in ateşe atılmasının 3 boyutlu canlandırıldığı müzeyi dolaşanlar, görevlilerden bilgi alıyor. 10 bin eserin sergilendiği müzede Paleolitik dönemden başlayarak, İslami dönemle son bulan bir tünelde zamanda yolculuk yapılıyor.

Müze Müdürü Müslüm Ercan, müzenin net kullanım alanı 34 bin metrekare olduğunu ve 10 gün daha ücretsiz dolaşılabileceğini belirterek, "4,5 kilometrelik bir yürüme parkuruna sahip olan bu müzeyi gezerek, 12 yıl öncesine yolculuk yapma imkanını buluyorlar. Yeni açılan ve 5 günde 20 bin kişinin ziyaret ettiği müzemiz 10 gün daha ücretsiz dolaşılabilecek" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195