Title of a News Article

50 Milyon Türk'ün bilgileri sızdırıldı

.

50 Milyon Türk'ün bilgileri sızdırıldı
banner206
 ABD'li haber ajansı, hackerlerın 50 milyona yakın Türk vatandaşının kişisel bilgilerinin yer aldığı verileri internette yayınladığını duyuruldu. Erdoğan ve Gül de mağdur.

ABD'li haber ajansı AP, sanal korsanların 50 milyona yakın Türk vatandaşının kişisel bilgilerinin yer aldığı veri tabanını internette yayınladığını bildirdi. Bu veri tabanının, en geniş kapsamlı bilgi sızıntılarından biri olduğu belirtildi.

 

CUMHURBAŞKANLARI ERDOĞAN VE GÜL DE MAĞDUR

Voice of America (Amerika'nın Sesi)'nin haberine göre, sanal korsanlar veri tabanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kimlik bilgilerini de yayınladı.

İnternet korsanlarının, veri tabanını yayınladıkları internet sitesinde, "Türkiye'deki korumasız teknik alt yapıya" vurgu yaptıkları belirtildi.

İndirilmeye açık 6,6 GB büyüklüğündeki dosyada, TC kimlik numaraları, adresler, doğum tarihleri, anne ve babaların isimleri gibi bilgiler bulunuyor.

Veri tabanında yer alan bilgiler şunlar:

- TC kimlik numarası

- Ad

- Soyad

- Anne Adı

- Baba Adı

- Cinsiyet

- Doğum Yılı

- Doğduğu Şehir

- Nüfus Kayıt Yeri

- Açık Adres

 

10 KİMLİK NUMARASINDAN 8'İ EŞLEŞTİ

AP ajansı, sızan bilgilerin doğruluğunu, 10 TC kimlik numarasını kontrol ederek kısmen teyit edebildiğini duyurdu. Habere göre, kontrolü yapılan 10 kimlik numarasından 8'i ilgili kişi isimleriyle eşleşti. Sızan veri tabanının 49 milyon 611 bin 709 isim içerdiği kaydedildi. Bu bilgilerin yayınlanmasının, kimlik hırsızlığı ve sahteciliğe olanak sağladığı ifade edildi.

Habere göre, bilgilerin yayınlandığı internet sayfası, genel olarak bilgi sızıntılarını yayınlayan İzlandalı bir gruba ait.

 

DÜNYANIN ORTAK SONURU

İnternet korsanlarının sık olarak hassas bilgilere ulaşabiliyor olması, sadece Türkiye'nin sorunu değil. Kısa bir süre önce de ABD'deki memurların bilgileri çalınmıştı. Çalınan bilgiler içinde federal hükümet için çalışan 22 milyon memur ve sözleşmeli çalışanın kişisel bilgileri ile milyonlarca gizli belge de bulunuyordu. Amerikalı yetkililer, bu bilgilerin Çin'in bir casusluk operasyonu sonucu ele geçirildiğine inandıklarını belirtmişlerdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195