Title of a News Article

500 Türkmen, Akçakale'ye geldi

 500 Türkmen, Akçakale'ye geldi
banner206

Irak'ın Telafer kentinden kaçan 500 Türkmen, Suriye üzerinden Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine ulaştı. Sınırda güvenlik güçlerince Türkiye'ye alınan 500 Türkmen kamplara yerleştirilecek.

IŞİD'in hedefindeki kentlerden olan Telafer'de yaşayan 500 kadar Türkmen, çatışmalar ve bombardıman nedeniyle evlerinin yıkılmasının ardından Suriye'ye geçti. Sınır hattından ilerleyerek Akçakale'ye ulaşan Türkmenler, burada güvenlik güçlerine durumlarını anlattı ve sığınma talebinde bulundu. Telafer'den kaçan Türkmenlerin bu talebinin ardından Türkiye'ye güvenli şekilde geçmeleri sağlanan grup, daha sonra Akçakale Spor Salonu'na alındı. Burada yemek ve su ihtiyacı karşılanan Türkmenlere, battaniye ve ısıtıcı dağıtılarak konaklamaları sağlandı.

Akçakale Kaymakamlığı yetkilileri, sığınmacıların isterse Türkiye'deki yakınlarının yanına gideceği, kimsesi olmayanların ise çadırkentlere yerleştirileceğini bildirdi. Bu arada Türkiye'ye sığınan Türkmenler ise evlerinin bombardımanda yıkıldığını ve bulundukları yerlerde içecek su bile bulamayınca kaçmak zorunda kaldıklarını anlatarak, kendilerine yardımcı olan görevlilere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195