Title of a News Article

6. günde umut ışığı doğdu

 6. günde umut ışığı doğdu
banner206

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'ne ait kömür ocağında salı günü meydana gelen su baskınıyla yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının 6'ncı gününde, işçilere ulaşmak için umut ışığı doğdu.

İşçilere ulaşıldığı konusunda yetkililerden açıklama gelmezken daha önce basın mensuplarına ocağın girişine 50 metre kala bir tepecik alandan çekim yapmalarına izin verilirken, basın mensupları sürekli çalıştıkları 300 metrelik uzaklıktaki alana gönderildi. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemini artırdı. Jandarma ise maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş güvenlik önlemi aldı.

Ermenek İlçesi'nin kömür ocaklarının yoğun olduğu Güneyyurt Beldesi ile Pamuklu Köyü arasında bulunan Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağındaki facia geçen salı günü saat 12.15'te meydana geldi. Sabah vardiyasındaki işçiler ocak içinde öğle yemeği molasındayken, yeraltı su düzeyinin altında bulunan 350 metrelik galeriye bir anda su dolmaya başladı. Sanki baraj kapağı açılmış gibi galeri duvarını patlatan tonlarca su ocağı kapladı ve bu bölümde çalışan işçilerden 16'sı kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18'i su ile dolan bölümü geçemedi.

 

20 METRELİK SU SÜTUNÜ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün en son yaptığı açıklamada 18 işçiye henüz ulaşılmadığını belirterek, " Sondaj faaliyetleri yaklaşık 172 metre aşağıya inmek üzere şu anda devam ediyor. Sondaj devam ediyor. Suyun çekilmesi ile alakalı aşağıya indikçe hem mesafenin arttığını hem de su üzerindeki basıncın da arttığını gördük. Bu bizim işimizi biraz zorlaştırdı. Su sevkiyatı da aynı şekilde dışarıya devam ediyor. Bizim 777'ler kodunda bir müddet daha çalışacağımız şu anda mühendisler tarafından teyit edildi. 20 metrelik bir su sütun şeklinde daha suyun olduğunu görüyoruz. Daha işimiz var. Tahkimat ile alakalı çalışmalar da hızlandırıldı. Ama pasaların çekilmesi daha çok vaktimizi alıyor" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

 

UMUT IŞIĞI MI?

Bugün sabah saatlerinde ise maden ocağı etrafından hareketlilik ve güvenlik önlemleri artırıldı. İşçilere ulaşıldığı konusunda yetkililerden açıklama gelmezken daha önce basın mensuplarına ocağın girişine 50 metre kala bir tepecik alandan çekim yapmalarına izin verilirken, basın mensupları sürekli çalıştıkları 300 metrelik uzaklıktaki alana gönderildi. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemeni artırdı.Jandarma ise maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş güvenlik önlemi aldı.

 

ÇALIŞMALAR GECE DE SÜRDÜ

Maden ocağında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Gece vardiyasında çalışan işçiler, su ve çamuru tahliye etmeye etti. Ocaktan çıkıp görev değişimi yapan işçiler, ateş yakarak ısındı. Maden ocağı çevresi gündüz yoğun ve kalabalık olurken, gece yoğunluk azalıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195