Title of a News Article

600 öğrenciye 600 kitap

 600 öğrenciye 600 kitap
banner206

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Çamlıdere Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenecek olan "Peygamberimizin Örnek Hayatı" konulu bilgi yarışması için hazırlanan "Peygamberimizin Örnek Ahlakı" adlı 600 kitabı öğrencilere dağıttı.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çamlıdere Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenleyeceği, "Peygamberimizin Örnek Hayatı" konulu bilgi yarışmasında öğrencilere dağıtılmak üzere okuldan gelen talep doğrultusunda Mehmed Paksu'nun yazdığı, "Peygamberimizin Örnek Ahlakı" isimli kitaptan 600 adet temin etti. Kitapların dağıtımı için Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, beraberinde Belediye Meclis Üyesi Halil Yetkin ile birlikte bugün Çamlıdere Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne geçti. Burada okul idarecileri ve öğretmenler tarafından karşılanan Başkan Demirkol, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Başkan Demirkol ve Meclis Üyesi Yetkin, daha sonra öğrencilere "Peygamberimizin Örnek Ahlakı" adlı kitabı dağıttı. Okuldaki 600 öğrenci için kitap dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Fevzi Demirkol, "Haliliye Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerini zaten yapıyoruz. Temel belediyecilik hizmetlerinde, Çamlıdere kırsal mahallemize temizlikle ilgili çöp konteynırları, park bahçe çalışmamız içerisinde camilerin, ibadethanelerin, okulların ağaçlandırılmasını geçmiş dönemde yaptık. Sosyal belediyecilik anlamında, okulumuzun tertiplemiş olduğu Efendimiz'in hayatıyla ilgili sınav için 600 öğrenciye 600 kitap getirdik. Sonunda bir bilgi yarışması yapılacak. Efendimiz'in hayatını, ahlakını 600 öğrencimiz sınava girecek şekilde öğrenecekler. Bunların hayatlarında tatbik edecekler. Bizde bundan mutlu olacağız. 28 Nisan'da bu sınavın sonuçları belli olacak. 28 Nisan günü de, kendilerine, okulumuza, öğrencilerimize, sevgimizin, saygımızın, muhabbetimizin bir belirtisi olarak bin adet gül dağıtarak Efendimiz'e salavatlar getireceğiz. İnşallah, ahiretimizde de bundan istifade edeceğiz" dedi.

 

"MERKEZDE NE VARSA, KIRSALDA DA O OLACAK"

Merkez mahallelerde olan her şeyin, kırsal mahallelerde de olacağını ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, şunları kaydetti:

"Kırsal mahallelerimizde de çalışmalarımız devam ediyor. Kent merkezinde ne varsa, kırsal mahallelerimizde o olacak. Kırsal mahallelerimizde, bütün ibadethanelerin, camilerin ve okulların ağaçlandırmasını yaptık. 137 kırsal mahallemizin 137'sinde de çocuk oyun grubu olacak. Yeri müsait olan bölgelere planlamalar dahilin de spor sahaları yapacağız. Kent merkezinde ne varsa kırsal mahallelerimizde o olacaktır. Haliliye Belediyesi olarak belediye meclis üyelerimizle, birim müdürlerimizle, çalışanlarımızla dua almak için yola çıkmışız."

 

HALİLİYE BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR ETTİLER

Bilgi yarışmasında kullanılmak üzere kitap temin etmeleri için Haliliye Belediyesi'ne başvurduklarını ve bu taleplerine verilen cevaptan dolayı teşekkür ettiklerini ifade eden Bilişim Öğretmeni Erhan Savaşkan, "Haliliye Belediyemize öğrencilerimizin Peygamber Efendimizin hayatıyla alakalı bilgi edinebilmeleri amacıyla başvuruda bulunmuştuk. 600 tane öğrencimize Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitap hediye etmek istemiştik. Bunun akabinde sağ olsun belediye başkanımızın verdiği talimat doğrultusunda kitaplarımız basıldı. Belediyemizden bin tane gül istedik, onlar sipariş edildi. Sınav tarzında bir uygulama yapacağız. 600 öğrencimiz bu kitapları okuduktan sonra yazılı bir sınava tabi tutacağız. Bu sınav doğrultusunda öğrencilerimizden birinci olana dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye dijital fotoğraf makinası hediye edeceğiz. Tabi bu cihazları belediyemiz bize temin ediyor. Aynı zamanda 40 Hadis-i Şerif ezberleme yarışması yaptık. Bu yarışmada da yine tablet, dijital fotoğraf makinası ve mp3 çalar hediye edeceğiz. Bu hediyeleri de bize belediyelerimiz temin etti. Allah razı olsun gerçekten hangi konuda gitmiş olsak bütün konularda bize destek çıktılar" dedi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Rahime Kılıç ise, "Amacımız gerçekten bunu düzenlerken bütün öğrencilerimizin Efendimizin hayatını okuyup öğrenmeleriydi. Onun hayatından örnekleri alıp yaşayabilmeleriydi. Sağ olsun bu noktada belediyemiz ve belediye başkanımız bize yardımcı oldu. Bu noktada hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İnşallah daha da güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195