Title of a News Article

998 gün sonra...

998 gün sonra...
banner206
 AK Parti’de “Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform” sloganıyla düzenlenecek. 3. Olağanüstü Büyük Kongre başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu partiye 998 gün sonra yeniden genel başkan seçileceği kongrede, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılacak.

Kongrede temel yol haritasının yanı sıra Erdoğan’ın, bir de eylem planı açıklaması bekleniyor. Tüm kesimlere yönelik mesaj verecek olan Erdoğan, ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulunacak. Diğer yandan kongrede birlik ve beraberlik tablosu da çizilecek. Erdoğan’ın kongrede vereceği mesajlar arasında reformlar üzerinde durması bekleniyor.

Tarihi kongrede ilk mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi kongrenin yapıldığı salonun girişinde halka sesleniyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Fili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz. Sevgili yol arkadaşlarım. Sizlerin heyecanı heyecanımız coşkunuz coşkumuzdur. Bu kongredeki heyecanı paylaşmak için buradasınız. İzmir'den gelen bir minibüste kaza olması bizleri üzdü yaralılarımıza şifalar diliyorum. İçeride bunalan bir hava var onu rahatlatalım istiyoruz. Uzun ince bir yoldayız dedik ya, gidiyoruz gündüz gece dedik ya inşallah gece gündüz yürümeye devam edeceğiz. Emaneti bugüne kadar taşıyan Binali Yıldırım Beye teşekkür ediyorum.

Unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var. Çok çalışacağız ve üzerimizdeki spekülasyonların sandıkta cevabını vererek yok edeceğiz.

Erdoğan belgeseli

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, Aşık Veysel Şatıroğlu, Tarkan ve Barış Manço’un sesinden ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsü ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan kısa bir belgesel partililere izletildi. Belgesel’in sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yetişmek için menzile gidiyorum gündüz gece’ mısralarını okudu.

’Yeni Atılım Dönemi’ olarak nitelendirilen yeni dönem, demokrasi, reform değişim, özgürlük, gelişme ve refah başlıklarıyla paylaşıldı.

Üst düzey güvenlik protokolü

Kongrede en üst seviyede güvenlik protokolü uygulanacak. Güvenliği Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün tüm birimlerinden 5 bin polis sağlayacak. Kongre süresince bir polis helikopteri de görev alacak. Emniyet güçlerinin dışında binden fazla teşkilat mensubu da güvenlik görevlilere yardımcı olacak. Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu’na vatandaşlar ve basın mensupları 3 aşamalı aramadan geçirilerek alınacak. Salona giren herkesin tek tek fotoğrafı çekilecek.

Kongreyi yerli ve yabancı bine yakın basın mensubunun takip etmesi bekleniyor. Kongre konuşmaları İngilizce, Arapça ve Almanca’nın da aralarında bulunduğu bir çok dilde simültane olarak tercüme edilecek. Engelli vatandaşların ulaşımı ve salon içinde rahat hareket etmesi için de özel tedbirler alındı.

Rabia tüzükte

AK Parti tüzüğünde de önemli değişikliklere gidildi. Dün Genel Merkez’de toplanan tüzük komisyonu, kongrede tüzüğün 9 maddesinde değişikliğe gidilmesi yönünde karar aldı. Yapılacak önemli tüzük değişiklikleri ise şöyle:

AK Parti Tüzüğü’nde 77/A madde numaralı ‘Genel Başkan Vekili’ başlıklı yeni bir madde ihdas edilecek. Madde şu ifadeleri içerecek: “Genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda, genel başkan vekili MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder. Bu madde hükmü yan kuruluşlar ile genel merkez dışındaki teşkilat kademelerinde uygulanmaz.”

Partide her seçim dönemi tartışılan 3 dönem kuralını esnetme konusunda MKYK’ya tam yetki verilecek.

Yenişafak 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142