Title of a News Article

'AB'nin gidişatından kaygı duyuyoruz'

.

'AB'nin gidişatından kaygı duyuyoruz'
banner206
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği'nin kriterlerinden yana olduklarını belirterek, "Biz Avrupa Birliği'nden yanayız, kriterlerden yanayız, Batı'dan yanayız. Çifte standarda karşıyız ama siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye'ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz" dedi.

Osmangazi Ak Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen '1 Usta, 10 Çırak' Gençlerle Buluşma Programı'na Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra çok sayıda protokol üyesi ve partili katıldı. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programda konuşan Bakan Faruk Çelik, dünyada, bölgede ve Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. Gelişmiş ülkelere bakıldığında ekonomide ciddi durağanlık olduğunu belirten Çelik, "Dolayısıyla gelişmekte olan ülkelere bunun yansımaları var. Aslında bütün ülkelere bu durağanlığın yansıdığını görüyoruz. Küresel büyümeye bakıyorsunuz, küresel büyüme negatif istikamette, yani büyümüyor. Dünya ekonomisi küçülüyor. Bir taraftan bakıyorsunuz, dünyada büyük eşitsizlikler var. Dünyada 62 zenginin serveti, 3 milyar insanın servetine eşit. Güçlüler maalesef haklı görülüyor. Evrensel değerlerin rafa kaldırıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Yanı başımızda Ortadoğu'da 100 yıldır huzurun h'si bile kalmadı. Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğumuz Ortadoğu'da kartların yeniden açılmaya başladığı bir süreçte bulunuyoruz. Avrupa Birliği'nde ırkçı akımlar hız kazanmaya başladı, gelişmeye başladı, büyümeye başladı. Avrupa Birliği'nde faşizan sesler yükselmeye başladı ve ırkçı partilerin ayak seslerinin iyiden iyiye duyulduğu bir Avrupa tablosuyla karşı karşıya olduğumuz bir süreci hep beraber izliyoruz" dedi.

 

TERÖRÜ TERÖRLE TEMİZLEME SAVAŞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Bakan Çelik, 20'inci yüzyılda iki büyük dünya savaşı olduğunu hatırlarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kan yüzyılı oldu, gözyaşı yüzyılı oldu. Milyonlarca insan hayatını kaybetti. Ardından soğuk savaş dönemini yaşadık. Şimdi de terörle mücadele adı altında Ortadoğu'da yeni bir savaşla karşı karşıyayız. Terörü terörle temizleme savaşıyla karşı karşıyayız. Ortadoğu'da 100 yıllık taksimatın güncellemesi yoğun bir şekilde yapılıyor. 100 yıl önce sosyal taraflar olarak insanlara bakılmadı. 'Kim oturuyor bu coğrafyada, şunlara bir bakalım da sınırları belirlerken ona göre belirleyelim demediler. Petrol haritalarına bakarak sınırları belirlediler. 'Şu alanı falanca beyefendiye versek, sömürü iyi devam eder mi ya da artar mı noktasında olaya baktılar ve cetvelle sınırları çizdiler. Bugün aynısını yapmaya çalışıyorlarsa ki; ben şahsen öyle bir izlenim alıyorum. Eğer yine masa başında, menfaate dayalı vicdansız bir şekilde cetvelle sınır belirlemeler devam ederse Ortadoğu'yu bugünden çok daha öte felaketlerin beklediğini, coğrafyamızı büyük felaketleri beklediğini belirtmekte bir mahzur görmüyorum."

 

'HİÇBİR MİLLETVEKİLİ TUTUKLANMAMALI'

Barış diyenlerin en çok silahı satanlar olduğunu belirten Bakan Çelik, “Demokrasi derler, darbeye karşı çıkmazlar. Seyrederler ve 'bir anlam veremedik' gibi garip yorumlar yaparlar. İnsan hakları derler, mültecileri seyrederler. Akdeniz'in bebek mezarlığına döndüğüne seyirci kalırlar. Terörle mücadele derler, teröristlere kucak açarlar. Şimdi Avrupa Birliği'nin, savunduğu bütün değerleri ayak altına alan bir tutum içine girdiğini ne yazık ki ibretle izliyoruz. Avrupa Parlamentosu bir karar alıyor. 'Türkiye ile müzakereler askıya alınsın' diyor. Neden? Gerekçeleri var, bir tanesinde diyor ki, 'Bu HDP vekillerini neden tutukladınız? HDP milletvekilleri değil, hiçbir milletvekilinin tutuklanmasına, hiçbir Ak Partili rıza göstermez. Hiçbir milletvekili tutuklanmamalı, milletin vekili çünkü. Milletin vekili olacaksın" şeklinde konuştu.

 

'AVRUPA BİRLİĞİ’NİN GİDİŞATINDAN KAYGI DUYUYORUZ'

Avrupa Birliği'nin gidişatında kaygılı olduklarını dile getiren Bakan Çelik, "Biz Avrupa Birliği'nden yanayız, kriterlerden yanayız, Batı'dan yanayız. Çifte standarda karşıyız ama, siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye'ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz. Yalnız biz mi? İngiltere de, başka ülkeler de kaygı duyuyor. Biz, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin dahil olmasıyla küresel bir güç olmasından yanayız" dedi.

El Kaide'nin nerede olduğu sorusunu yönelten Bakan Çelik, "Geldi Irak'ı perişan etti, gitti Afganistan'ı perişan etti. Tarumar ettiniz. İşi bitti, fişini çektiniz. Şimdi başka bir fiş taktılar o da DEAŞ. Nereden çıktı bu? Suriye'nin, Irak'ın tamamını alacak noktaya geldi. Kim bunlar Allah aşkına? Dün El Kaide, bugün ise DEAŞ" diye konuştu.

 

'BİZ ORTADOĞU'DA ÖZNEYİZ'

"Kimsenin toprağında gözümüz yok" diyen Çelik, "Ama komşumuz ve her sorunu bize geldiği için, faturayı biz ödediğimiz için, bizim Ortadoğu'da sözümüz var kardeşim. Biz nesne mesne olmayız, biz Ortadoğu'da özneyiz, özne. Bundan dolayı PKK'yı üzerimize salıyorlar, DEAŞ'ı üzerimize salıyorlar, bundan dolayı FETÖ'yü üzerimize salıyorlar. Buradaki amaç, Türkiye'nin kendi sorunlarıyla içe dönük kalması ve dışarıda, Ortadoğu'daki gelişmelere vaziyet etmemesi, orada olmaması için bizi içeride meşgul etmeye dönük entrikalarla karşı karşıya olduğumuzu hiçbir kardeşimizin unutmamasını istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2016, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142