Title of a News Article

ABD çaresiz kaldı ve Türkiye'den yardım istedi

ABD çaresiz kaldı ve Türkiye'den yardım istedi
banner206
Salgınla mücadele kapsamında, mümkün olması hâlinde Türkiye’de kapasite fazlası bulunabilecek bazı malzemelerin ABD tarafından satın alınabileceği belirtildi. Ayrıca, ABD’de fazla miktarda bulunan diğer sağlık malzemelerinin de takas yöntemiyle Türkiye’ye verilebileceği vurgulandı. Yaşanan bu gelişmenin ardından, medikal sektöründen firmaların iletişim bilgileri STK’lar tarafından Ticaret Bakanlığına gönderilmek üzere toplanmaya başladı.

Türkiye’den talep edilen 81 ürün arasında; N95 maske, yatak, eldiven, gözlük, ventilatör, mobil röntgen sistemi, antibiyotik, morfin, antiviral aşılar, alkol bazlı el ovma dezenfektanı, cerrahi sabun, klorid, ceset torbası, dezenfektan, ev izolasyonu için kitler, medikal tüpler, ölçülü solunum cihazı, tıbbi gaz, burun kanülü, laringoskop seti, galoş, tıbbi önlük ve örtü, cerrahi maske, anestezi makinesi, numune taşıma çantaları ve taşınabilir nabız ölçme makinesi bulunuyor.

TÜRKİYE'DEN 32 ÜLKEYE YARDIM ELİ

Öte yandan, Türkiye koronavirüs salgını boyunca kendi içinde yeni çözümler üretirken birçok ülkeye de yardım sağladı. Avrupa’dan 32, Afrika’dan 27, Asya’dan 25 ve Amerika’dan 9 olmak üzere toplam 93 ülke Türkiye’den iş birliği, yardım ve istisnai izin talebinde bulundu. Bu ülkelerin 32’sinin taleplerine karşılık verildi. Özellikle salgının ciddi boyutlara ulaştığı ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye tıbbi maske, ekipman ve dezenfektan teslimatı gerçekleştirildi.

Türkiye

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195