Title of a News Article

ABD Suriye Haritasını Değiştiriyor!

ABD, Tell Abyad'ın ismini değiştirdi.

ABD Suriye Haritasını Değiştiriyor!
banner206

 Suriye’yi parçalayarak Türkiye sınırında bir Kürt devleti kurmak için çabalayan Amerika, PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG’ye yüzlerce tır dolusu silah sağlamanın yanında yayınladığı haritalarla da teröristlere moral vermeye devam ediyor.

Amerikan bilişim devi Google şirketinin uydu görüntüleriyle internet ortamına sunduğu Google Earht (haritalar) sitesindeki görüntülerde, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine komşu olan Tellabyad kentinin adını Kürtçe Gire Spi olarak değiştirdi. Google, Tellabyad kentinin etiketini ise Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Yenimahalle’de bir noktaya konumladı.

 Suriye rejim güçlerinin tamamen terörist gruplara teslim ederek çekildiği Türkiye sınırındaki kasabaları ele geçirmeye çalışan PYD/YPG, Şanlıurfa’ya komşu olan Resulayn, Tellabyad ve Aynelarap’ta yönetimi ele geçirmiş durumda. Sınır kapılarını da kontrol altında tutan örgüt, Suriye’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçlerine karşı saldırıda bulunacaklarını açıklamıştı.

Sınırdaki gelişmeleri yakından izleyen Türk Silahlı Kuvvetleri ise, ABD-PYD işbirliği ile işgal edilen Telabyad, Münbiç, Afrin ve Tel Rıfat bölgelerini yakından takip ediyor. Yapılacak harekat için 17 bini ÖSO mensubu olmak üzere 25 kişilik silahlı gücü hazır halde tutan Türkiye, bölgeye silah ve zırhlı araç takviyesine de devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Haziran 2017 Tarihinde Suriye sınırındaki Ceylanpınar ve Akçakale mitinglerinde verdiği mesajlar, ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının sınır birliklerini denetlemesi, Suriye’deki terörist unsurlara karşı bir operasyon hazırlığının sinyallerini vermişti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142