Title of a News Article

ABD ve IŞİD doğruladı!

ABD ve IŞİD doğruladı!
banner206

 ABD, Kobani'nin IŞİD militanlarından geri alındığını resmen duyurdu. IŞİD de Kobani'den çekildiklerini doğruladı.

26 Ocak Perşembe günü, terör örgütü IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri gelmişti.

Amerikan ordusu, Suriye'nin Kobani kentinin IŞİD militanlarından geri alındığını resmen duyurdu. IŞİD militanları da bir açıklama yaparak Kobani'den geri çekildiklerini doğruladı.

 

ABD'Lİ KORGENERAL: HAVADAN SAĞLADIĞIMIZ DESTEKLERLE...

Kobani ile ilgili açıklama IŞİD'e karşı hava operasyonlarını yürüten ABD'li komutan Korgeneral James Terry'den geldi. Terry, "Havadan destek sağladığımız Kürt güçleri, Kobani kentini geri almayı başarmıştır" dedi. ABD'li komutan James Terry, IŞİD'in Kobani'den çekilmesinin en önemli nedeninin koalisyon güçlerinin hava saldırıları olduğunu vurguladı.

 

KERRY: DÖNÜM NOKTASI

Amerika Birleşik Devleti (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'e karşı savaşta Kobani'nin yeniden kontrol edilmesinin bir "dönüm noktası" olduğunu söyledi.

John Kerry, ABD'nin Boston vilayetinde, Kanada ve Meksika Dışişleri Bakanları'yla düzenlediği basın toplantısında, IŞİD örgütünün Kobani'de uğradığı hezimetinin önemli olduğunu vurguladı.

IŞİD'e karşı yapılacak daha çok iş var diyen Kerry, "Kobani'nin IŞİD'ten temizlenmesi önemliydi. Orada kullanılan benzeri aracılarla, diğer bölgelerde de IŞİD'i püskürteceğiz" dedi.

Pentagon'un açıkladığı resmi verilere göre, 2014'ün Ağustos ayından şu ana kadar IŞİD mevzilerine 700'den fazla hava saldırısı düzenlendi.

 

IŞİD HEM DOĞRULADI, HEM DE TEHDİT ETTİ

IŞİD örgütü de, bir video yayınlayarak Kobani'den çekildiğini doğruladı. Bu arada IŞİD kente yeniden saldıracağı tehdidinde bulundu. (haberler.com)

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195