Title of a News Article

Acı katliam Urfa'da kınandı

Acı katliam Urfa'da kınandı
banner206

 HALEPÇE katliamının 26'ncı yıldönümü, Şanlıurfa'da BDP tarafından düzenlenen oturma eylemi ve basın açıklamasıyla kınandı.

Kuzey Irak'taki Halepçe kentinde 26 yıl önce kimyasal silah kullanılarak yaklaşık 5 bin sivilin katledilmesini kınamak isteyen 200 kadar BDP üyesi, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen'inde bulunduğu, Türkçe ve Kürtçe dövizler taşıyan grup Halepçe katliamını kınayan sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Serpil Geyik, Halepçe'de 1988 yılında kimyasal silahlar kullanılarak 6 binin üzerinde insanın katledildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün,insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve 20.yüzyılda tüm insani değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşetin 26'ıncı yıldönümüdür. Halepçe'nin kimyasal gazlarla saldırıya uğradığı ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği kara bir tarihtir. Bu saldırı sonucunda çoğunluğunun, çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 6 bin 357 kişi zehirlenerek ya da yanarak katledilmiş, 14 bin 765 kişi ağır yaralanmıştır. Günümüze kadar 43 bin 753 kişi şehit düşmüştür. 61 bin 200 kişi sakat kalmıştır. İnsanlığın gördüğü en büyük soykırımlardan biri olan bu vahşete uluslar arası kurum ve kuruluşlar sessiz kalmakla suça ortak olduklarını ispatlamışlardır. BDP olarak tüm dünyada ve ülkemizde insanlığa karşı yapılan katliamları kınıyor ve lanetliyoruz."

BDP'li grup, basın açıklaması ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıp, dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195