Title of a News Article

Açık’tan çarpıcı kadınlar günü açıklaması

Açık’tan çarpıcı kadınlar günü açıklaması
banner206
Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, 8 Mart dünya kadınlarının gününü ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Kuranda kadın ve erkeğin eşit olarak yaratıldığını belirten İl Müftüsü Açık, Kadınlar gününün sadece 1 gün olmaması gerektiğinin altını çizerek, “365 gün hem kadınların hem erkeklerin hakları vardır. Veya erkeklerin mağdur edilmiş hakları varsa 365 gün bu hakları dile getirelim ki haklarını yemeyelim. Hiçbir mümin başkasının hakkını yeme hakkına sahip değildir. Nasıl ki kendi haklarımızı korumayla hükümlü isek başkasının hakkını da korumakla hükümlüyüz.” Dedi.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “İlk cümle olarak şunu söylemek gerekir. İslam kadına ve erkeğe yeryüzünden birlikte imar görevi vermiştir. Yani bizim burada kadın veya erkek bir takım görevlerimiz var. Yani bir kul olma görevimiz var. Allah katında hepimiz kuluz yeryüzüne dönükte iman etmekle görevlendirilmiştir. Bu hem kendi şahsımıza hem ailemize hemde topluma karı bu şekildedir. Tabi ki kadın erkek olarak farklı yaratılmışızdır ama bu hem sorumluluk açısından hemde kul olma açısından kesinlikle Rabbimize karı eşitiz. İkincisi tabi ki kadınlar günü belki söylenmesinin sebebi de şu yıllar boyu insanoğlu bazen maddiyattan bazen zihin dünyasındaki kirlilikten bazen nefsanî arzulardan dolayı kadını ikinci plana attığı kadını ikinci sınıf bir insan yaptığı ama Allah vahiy ile her zaman kadını ve erkeği eşit kılmıştır. Kul olma açısından görevlerini bildirmiştir ama insanoğlu maalesef gücü eline aldığında daha güçlü benim diyerek ya kadını ezdi ya da onu bir takım yapamayacağı ve altından kalkamayacağı sorumlulukları üzerine tuttu.” Diye belirtti.

İl Müftüsü Açık, “Belki de İslam için en önemli cümlelerden biri de; Cennet annelerin ayağının altında yani bir insan mutlaka karşı cinsiyle eşittir. Ya hanımı olmuş olur, ya kızıdır ya da annesidir. Veya herhangi bir kadın bir başkasının ya annesidir, ya eşidir ya da kızıdır. Bu noktada bir Müslüman’ın kadına bu şekilde bakması lazım, baka bir kadını gördüğünde onunla herhangi bir şekilde muamele ettiğinde ya ana olduğunu ya birisinin eşi olduğunu ya da birisinin kızı olduğunu unutmaması lazım. Ki biz kendi eşimize nasıl davranıyoruz, kendi annemize nasıl davranıyoruz, kendi kızımıza nasıl davranıyoruz. Kadınlar günü bu fırsatta belki kadın böyle yanlış yorumlanması, kadınların belki birçok haklarının çiğnenmesi noktasında bir ses getirme açısından belki önemli ama biz diyoruz ki kadınlar gününü sadece bir güne has kılmayalım. 365 gün hem kadınların hem erkeklerin hakları vardır. Veya erkeklerin mağdur edilmiş hakları varsa 365 gün bu hakları dile getirelim ki haklarını yemeyelim. Hiçbir mümin başkasının hakkını yeme hakkına sahip değildir. Nasıl ki kendi haklarımızı korumayla hükümlü isek başkasının hakkını da korumakla hükümlüyüz.

Son nokta da şunu söyleyebilirim. Bir mümin olarak cennete gitmek istiyorsak kadını bir anne olarak düşünüp veya bir başkasının annesi olarak düşünerek onun ayaklarının altında ne olduğunu unutmayacağız. Yani sevgiyi, merhameti, onların bizim için ne kadar önemli olduğunu sadece cinsi ayrımdan dolayı bir öteleme değil çünkü ancak erkek ve kadın bir araya geldiğinde bir aile oluşur. Erkek bir tarafta kadın bir tarafta düşman bir şekilde birbirlerine ters davranarak bir aile oluşturamazlar. Oluşturmuş olsalar bile mutlaka düzenli ve güzel bir aile oluşturulamaz. İslam kadına ve erkeğe yeryüzünde birlikte imar etme görevi vermişse acaba biz bu imar noktasında birbirimize nasıl yardımcı oluruz bunu düşünmemiz gerek diyorum, şimdiden de 365 gün kadınların günü kutlu olsun diyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195