Title of a News Article

AÇILAMAYAN MÜZE!

 AÇILAMAYAN MÜZE!
banner206

2014 Yılının Temmuz ayında açılması planlanan arkeoloji, arkeopark ve mozaik müzeleri, 2015 Yılının Şubat ayında olmamıza rağmen açılmadı. Müzelerin açılışının genel seçimlere yakın bir tarihte açılarak, iktidar tarafından seçim malzemesi olarak kullanılacağı iddia ediliyor.  

Şanlıurfa'da 200 dönüm alan üzerine kurulan arkeoloji, arkeopark ve mozaik müzelerinin yer alacağı Haleplibahçe Müze Kompleksi’nde çalışmalar tamamlandı. 70 Milyon TL’nin harcandığı müzelerin 2014 yılının Temmuz ayında yapılması planlanıyordu. Ancak temmuz ayının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen halen beklenen açılış gerçekleşmedi.

 

2012 yılında temeli atılmıştı

2012 yılının Ağustos ayında temeli dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla atılan Haleplibahçe Müze Kompleksinin, uzun süredir bitmesine rağmen bir türlü açılışının yapılmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Müzelerin uzun süredir hizmete girememesinin Urfa’ya zarar verdiğini belirten vatandaşlar, 70 Milyon TL’nin üzerinde harcama yapılan müzelerin biran önce açılmasını bekliyorlar.

 

Başbakan Davutoğlu açacak

Bu arada söz verilen tarihin üzerinden aylardır geçmesine rağmen hizmete konulmayan müzelerin, AK Parti tarafından seçim kozu olarak kullanılacağı iddia ediliyor. İddiaya göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Şanlıurfa’da düzenleyeceği miting esnasında bu müzelerin resmi açılışı yapılacak.

Öte yandan Haleplibahçe Mahallesi’nde yapılan Arkeoloji Müzesinde tarihi eserler,

Arkeopark’ta da bu iki müzeye giremeyen boyu uzun tarihi eserler ve Edessa Mozaik Müzesinde ise amazon mozaikleri sergilenecek. 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195