Title of a News Article

Açılıyor...

Açılıyor...
banner206

Türkiye’nin en büyük müzelerinden birisi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

2012 yılının Ağustos ayında temeli dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla atılan Haleplibahçe Müze Kompleksi hazır hale geldi. 200 dönüm alan üzerine kurulan arkeoloji, arkeopark ve mozaik müzelerinin yer alacağı Haleplibahçe Müze Kompleksinin, 24 Mayıs’ta Şanlıurfa’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanıyor.

Haleplibahçe’de yapılan Arkeoloji Müzesi’nde 10 Binden fazla eser sergilenebileceğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililer, “Diğer mozaik Müzesi’nde de Haleplibahçe’de kazılar sonucunda meydana çıkan Amazon Mozaikleri sergilenecek. Bu mozaikler cam koruması altında sergilenecek. Arkeopark’ta ise bu iki müzeye giremeyen boyu uzun tarihi eserler sergilenecek. Müzelerimizde dönemiyle ilgili birçok canlandırmada yer alacak, bu canlandırmalar mevcut müze anlayışının dışında ziyaretçileri sıkmayacak görselliği ön planda tutacak bir yapıda olacak” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195